Η Delivery Hero SE, στον Όμιλο της οποίας εντάσσεται το efood, ολοκλήρωσε την 1η Ιουλίου 2022 την εξαγορά των εταιρειών ΑΛΦΑ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΑE, ΙΝΚΑΤ ΑE, DELIVERY.GR IKE και E-TABLE IKE του Ομίλου Μούχαλη. Η συμφωνία που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2021, και έλαβε στο μεταξύ την ομόφωνη έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την υλοποίησή της με βάση δεσμεύσεις που υπέβαλε η Delivery Hero.

Με την εξαγορά αυτή η Delivery Hero και το efood επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στον κλάδο λιανικής και χονδρικής πώλησης στην Ελλάδα, διευρύνοντας ταυτόχρονα το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών και λύσεων που προσφέρουν στους πελάτες τους.

Οπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, η ΑΛΦΑ ΔΙΑΝΟΜΕΣ και η ΙΝΚΑΤ ΑΕ έχουν πολυετή δραστηριότητα στην ελληνική αγορά, διαθέτοντας στελέχη με σημαντική εμπειρία και ένα εκτενές δίκτυο ιδιόκτητων και συνεργαζόμενων καταστημάτων (περίπτερα, mini markets, ψιλικά, convenience stores). Από το 2020, το efood, θυγατρική εταιρεία της Delivery Hero στην Ελλάδα, είχε ήδη εγκαινιάσει τη συνεργασία της με την ΙΝΚΑΤ για τη διανομή προϊόντων λιανικής από την υπηρεσία efood market.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, οι επιχειρησιακές διαδικασίες και το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό των εταιρειών του Ομίλου Μούχαλη θα ενσωματωθούν στο efood, ενισχύοντας τη στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας και τη δυναμική επέκταση της υπηρεσίας διανομής ειδών supermarket, με επίκεντρο την ταχεία εξυπηρέτηση του καταναλωτή για τα καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης. Παράλληλα, ως μέρος του στρατηγικού σχεδίου της σύμπραξης των δύο εταιρειών, θα επεκταθεί το δίκτυο λιανικής των convenience stores και συνεργαζόμενων καταστημάτων του Ομίλου Μούχαλη, τόσο σε επίπεδο αριθμού σημείων πώλησης όσο και γεωγραφικά.

‘Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Όμιλο Μούχαλη, βάσει της οποίας μας δίνεται η δυνατότητα να επιταχύνουμε τη στρατηγική διεύρυνσης και επέκτασης των υπηρεσιών μας. Η μέχρι σήμερα διαδρομή των εταιρειών του Ομίλου Μούχαλη στην αγορά, αποτελεί την εγγύηση για την επιτυχία του εγχειρήματος της ενδυνάμωσης του efood με τις μεταβιβαζόμενες δραστηριότητες του Ομίλου Μούχαλη. Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της υλοποίησης του στρατηγικού μας σχεδίου, με γνώμονα την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εμπειρία για τους πελάτες μας με την ενσωμάτωση νέων υπηρεσιών’, σημείωσε ο Χάρης Τάκας, Senior Q-commerce & Logistics Director.

Αναφορικά με την εξαγορά του E-TABLE συγκεκριμένα, η Delivery Hero, μέσω του efood, ανέλαβε ορισμένες δεσμεύσεις έναντι της Επιτροπής Ανταγωνισμού για δύο έτη από την ολοκλήρωση της συναλλαγής, παραμένοντας πιστή στις αρχές και στις αξίες της για σεβασμό στον ελεύθερο ανταγωνισμό και στη σχέση εμπιστοσύνης που έχει με τους πελάτες-επιχειρήσεις και τους χρήστες της. Στο πλαίσιο αυτό, θα διασφαλίσει ότι ο κάθε πελάτης μπορεί να επιλέξει ελεύθερα να αγοράζει ξεχωριστά τις υπηρεσίες παραγγελιοληψίας ή/και παράδοσης του efood από τις υπηρεσίες κράτησης τραπεζιού του e-table, χωρίς να επιβάλλεται οποιασδήποτε φύσεως υποχρέωση συνδυαστικής αγοράς των υπηρεσιών αυτών. Επίσης, δεν θα παρέχονται ειδικές εκπτώσεις, ούτε θα προσφέρονται οι υπηρεσίες σε χαμηλότερη τιμή αν ο πελάτης επιθυμεί να αγοράσει και τους δύο τύπους υπηρεσιών και για κάθε υπηρεσία θα ισχύει ξεχωριστή τιμολογιακή πολιτική. Οι δεσμεύσεις αυτές θα περιληφθούν στους όρους συνεργασίας με τους πελάτες, οι οποίοι θα ενημερωθούν με σχετική επικοινωνία. Παράλληλα, η Delivery Hero, σεβόμενη πλήρως τις διατάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της, θα χειρίζεται τα δεδομένα των χρηστών του e-table και του efood σε πλήρη συμμόρφωση με αυτές κατά την αποστολή προωθητικών ενημερώσεων.