Αλλαγές στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου ανακοίνωσε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η κα Chen Dong διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος, σε αντικατάσταση του κ. Xinghua Shi, βάσει της από 20/06/2017 Συμφωνίας Μετόχων και του Καταστατικού της Εταιρείας.

Η κα Chen Dong είναι διακεκριμένη επιστήμονας με πλούσιο έργο και συγκεκριμένα διδάκτωρ μηχανικός και εμπειρογνώμων στην Τεχνολογία Μεταφοράς με Συστήματα Συνεχούς Ρεύματος Υψηλής Τάσης (HVDC).           

Αποφοίτησε από το Τμήμα Αυτοματισμού Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας» του Πανεπιστημίου Επιστημών & Τεχνολογίας της Χουαζόνγκ (Huazhong University of Science and Technology, HUST). 

Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία 27 ετών στον σχεδιασμό και τη σχεδίαση δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας με ειδίκευση στα συστήματα HVDC. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο εύρος πρωτοποριακών έργων UHVDC και VSC-HVDC στην Κίνα, τη Βραζιλία και αλλού. 

Τα έτη 2013-2019 διατέλεσε Διευθύντρια στο State Grid Economic & Technological Research Institute Co Ltd και τον Μάρτιο 2019 ανέλαβε τη θέση της HVDC-VSC Expert στην Αριάδνη Interconnection, την οποία κατείχε μέχρι να αναλάβει τη θέση της Αναπληρώτριας Διευθύνουσας Συμβούλου ΑΔΜΗΕ.

Έχει λάβει τη διάκριση «State Science and Technology Progress Outstanding Award» από το Κρατικό Συμβούλιο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για το έργο UHVDC ±800kV. Έχει καταρτίσει έξι εθνικά πρότυπα HVDC ως επικεφαλής της συγγραφικής ομάδας και κατέχει 13 εγκεκριμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here