Η Blueground, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στο χώρο του real estate και της τεχνολογίας (prop-tech), η οποία ξεκίνησε από λίγα διαμερίσματα στην Αθήνα το 2013 και πλέον έχει παρουσία σε Ελλάδα, Η.Π.Α., Μ. Βρετανία, Γαλλία, Αυστρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Τουρκία, εισάγει το Blueground Nomads.

Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο εργασίας, πρωτοποριακό και ευέλικτο, το οποίο δίνει τη δύναμη της επιλογής στον εργαζόμενο. Πιστή στο όραμα της να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται «σαν στο σπίτι τους» όπου και αν επιλέξουν να ζήσουν, η Blueground τώρα προσφέρει την ευκαιρία στους εργαζομένους της να αισθάνονται κι εκείνοι «σαν στο σπίτι τους» όπου κι αν επιλέξουν να εργαστούν.

Η Blueground επαναπροσδιορίζει την έννοια του “working-from-home”

Προκειμένου να δώσει στον εργαζόμενο ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, το Blueground Nomads περιλαμβάνει τρία διαφορετικά μοντέλα ευέλικτης εργασίας , τα οποία έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να μπορεί να επιλέγει τις ιδανικές συνθήκες εργασίας τόσο για τις ανάγκες του ρόλου του όσο και για εκείνον προσωπικά. Παράλληλα, για όσους επιλέξουν να εργαστούν σε μία από τις 14 πόλεις στις οποίες δραστηριοποιείται η Blueground, το Blueground Nomads προσφέρει έκπτωση στα διαμερίσματα της, προκειμένου να προσαρμοστούν στο νέο τους πόστο ακόμα πιο ομαλά.

Πιο αναλυτικά, τα τρία μοντέλα ευέλικτης εργασίας του Blueground Nomads:

  • Work From Anywhere’: Οι εργαζόμενοι της Blueground μπορούν να διαμορφώσουν οι ίδιοι το πρόγραμμά τους αναλόγως τις προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις τους, σε συνάρτηση με τις ανάγκες των ρόλων τους. Οι επιλογές κυμαίνονται ανάμεσα σε εργασία πέντε ημέρες την εβδομάδα σε ένα από τα γραφεία της Blueground παγκοσμίως, πλήρη τηλεργασία, καθώς και ένα ενδιάμεσο υβριδικό μοντέλο (1-4 ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο). Οι εργαζόμενοι μπορούν πραγματικά να εργαστούν από οπουδήποτε, ωστόσο αν επιλέξουν να ζήσουν και να εργαστούν σε μια από τις παγκόσμιες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η Blueground, μπορούν επιπλέον να επωφεληθούν από ειδικές τιμές για ενοικίαση διαμερισμάτων Blueground. (Όλοι οι άνθρωποι της Blueground λαμβάνουν ήδη δύο εβδομάδες δωρεάν διαμονή σε ένα διαμέρισμα Blueground κάθε χρόνο).
  • Short – or Long – Term Assignment’: Η Blueground πιστεύει ότι το να ζεις και να εργάζεσαι σε ένα νέο μέρος ωφελεί το μυαλό και το πνεύμα, γι’ αυτό προτρέπει τους υπαλλήλους της να αναλαμβάνουν εθελοντικά είτε βραχυπρόθεσμες είτε μακροπρόθεσμες αναθέσεις σε όλο τον κόσμο, με απώτερο στόχο την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη. Η διάρκεια των αναθέσεων εξαρτάται από τα projects που προκύπτουν και ποικίλλει από δύο μήνες έως ένα έτος.
  • International Transfer’: Ο τρίτος πυλώνας της νέας πρωτοβουλίας της Blueground είναι οι διεθνείς μεταθέσεις. Οι εργαζόμενοι της Blueground μπορούν να συνεχίσουν την καριέρα τους σε μια από τις θυγατρικές της εταιρείας σε άλλη χώρα. Καθώς πρόκειται για μόνιμες μεταθέσεις, για τη διαχείρισή τους ακολουθείται εσωτερική διαδικασία πρόσληψης.

Εφαρμόζοντας αυτή τη νέα πρωτοβουλία, η Blueground φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα φυτώριο νέων ταλέντων στα οποία δίνεται η δυνατότητα αφενός να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητα και τις ικανότητές τους στο μέγιστο βαθμό, απολαμβάνοντας απόλυτη εργασιακή ευελιξία και αφετέρου να εξελιχθούν τόσο ως επαγγελματίες όσο και ως προσωπικότητες.

Ποια είναι η Blueground

Η Blueground είναι μία startup εταιρεία που δραστηριοποιείται διεθνώς στον χώρο του real estate και της τεχνολογίας (proptech). Με όραμα έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι αισθάνονται σαν το σπίτι τους όπου κι αν επιλέξουν να μείνουν, έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο 4.000 επιλεγμένων διαμερισμάτων υψηλής ποιότητας σε δημοφιλείς γειτονιές σε όλο τον κόσμο, τα οποία διατίθενται για μίσθωση διάρκειας από ένα μήνα μέχρι και μερικά χρόνια. Ιδρύθηκε το 2013 μέσα από την προσωπική εμπειρία ενός εκ των ιδρυτών, Αλέξανδρου Χατζηελευθερίου, ο οποίος μετά από πέντε χρόνια συνεχούς διαμονής σε ξενοδοχεία λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας ως σύμβουλος επιχειρήσεων, θέλησε να λύσει τα συνήθη προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια μιας συμβατικής ενοικίασης ενός διαμερίσματος. Η Blueground προσφέρει με συνέπεια εμπειρίες διαμονής υψηλής ποιότητας, που χαρίζουν στους πελάτες της την εσωτερική ηρεμία, αυτοπεποίθηση και ασφάλεια που χρειάζονται για την εξερεύνηση της πόλης τους. Η εφαρμογή πελατών (guest app) της Blueground παρέχει 24ωρη υποστήριξη καθώς και πρόσβαση σε καθημερινές υπηρεσίες, όπως καθαρισμό διαμερισμάτων, παράδοση ειδών παντοπωλείου, πακέτα ευεξίας και άλλα. Με έδρα τη Νέα Υόρκη και περισσότερους από 400 εργαζόμενους, η Blueground διατηρεί χιλιάδες διαμερίσματα σε 14 πόλεις παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Βοστώνη, Σικάγο, Ουάσιγκτον, Ντένβερ, Σιάτλ,  Ντουμπάι, Κωνσταντινούπολη, Παρίσι, Λονδίνο, Βιέννη και Αθήνα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here