Μέχρι πρότινος γνωρίσαμε για την ισχυρή τριανδρία των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων που έχουν πιάσει στασίδι στη λίστα με τους πλουσιότερους του κόσμου.

Οι πιο γνωστοί Έλληνες του club ήταν χάριν σε καλλιτεχνικές συλλογές (Φίλιππος Νιάρχος, 1.111η θέση) ή σε εξόρυξη ορυκτών, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου (Αριστοτέλης Μυστακίδης, 1.362η θέση, αλλά και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και η οικογένειά του, 2.141η θέση).

Πλέον, την υψηλότερη θέση κατέχει η Βίκυ Σάφρα (339η θέση) με 7,4 δισ. δολάρια ΗΠΑ. Η Σάφρα κληρονόμησε την περιουσία της από τον πρώην σύζυγό της, τον Βραζιλιάνο τραπεζίτη Τζόζεφ Σάφρα.

Η μοίρα τα έφερε έτσι και τον γνώρισε στην Ελβετία. Η Ελληνίδα (σ.σ. ελάχιστες πληροφορίες υπάρχουν πέραν της καταγωγής της) παντρεύτηκε τον, συριακής καταγωγής αλλά με λιβανέζικες προεκτάσεις, Τζόζεφ Σάφρα, ο οποίος μεγαλουργούσε με αιχμή του δόρατος την Βραζιλία.

Είχε στο χαρτοφυλάκιό του τρεις τράπεζες. Οι πιο γνωστές είναι η Banco Safra του Σάο Πάολο και η Safra National Bank of New York.

Είναι επίσης γνωστός για το κτήριο ορόσημο του Citi, τον Gherkin tower του Λονδίνου.

Ο Ιωσήφ Σάφρα πέθανε πάμπλουτος τον Δεκέμβρη του 2020 και κληρονόμησε την αυτοκρατορία του στην γυναίκα και τα 4 του παιδιά.

Η πλουσιότερη Ελληνίδα φιλάνθρωπος διαχειρίζεται το Vicky and Joseph Safra Philanthropic Foundation με δωρεές σε νοσοκομεία, χρηματοδοτήσεις για την εκπαίδευση και τις τέχνες.

Δείτε επίσης: Οι Mίδες της τεχνολογίας κυριαρχούν στο club των billionaires

O Ιωσήφ Σάφρα ήταν μέχρι τον θάνατό του ο 52ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ο πιο πλούσιος άνθρωπος στη Βραζιλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here