Η έναρξη μιας νέας επιχείρησης δεν αποτελεί μια απλή υπόθεση. Πέραν του χρόνου που πρέπει να επενδύσετε για τη διαμόρφωση και τη δημιουργία μιας επιχείρησης, υπάρχει συχνά μια μεγάλη κεφαλαιακή απαίτηση. Μια νέα επιχείρηση απαιτεί συνήθως την καταβολή χρημάτων για την αδειοδότηση, τις άδειες και τις εγκρίσεις.

Το κόστος είναι σχετικό. Η προσιτότητα λαμβάνει επίσης υπόψη το σχετικό εισόδημα.

Το γραφικό από το BusinessFinancing.co.uk βασίστηκε σε δεδομένα από την έκθεση Doing Business 2020 της Παγκόσμιας Τράπεζας, και παραθέτει το κόστος εκκίνησης για μια επιχείρηση μικρού και μεσαίου μεγέθους στις μεγαλύτερες επιχειρηματικές πόλεις σε 190 χώρες.

Από καθαρή άποψη κόστους, η προσιτότητα για την έναρξη μιας επιχείρησης εξαρτάται εξαιρετικά από το πού βρίσκεστε.

Ορισμένες χώρες κάνουν το κόστος των επιχειρήσεων εξαιρετικά χαμηλό για να ενθαρρύνουν  τις επενδύσεις. Άλλοι έχουν υψηλά ή σχεδόν απρόσιτα τέλη, στοχεύοντας στην προστασία των υφιστάμενων επιχειρήσεων.

Δείτε παρακάτω τις χώρες με το χαμηλότερο κόστος εκκίνησης μιας επιχείρησης:

 

Πατήστε εδώ για να δείτε όλη τη λίστα από το Visual Capitalist

Με μια ματιά, οι φθηνότερες περιοχές βρίσκονται στην Κεντρική Ασία και την Αφρική.

Αλλά οι φθηνότερες χώρες σε δολάρια είναι η Βενεζουέλα, η Ρουάντα και η Σλοβενία. Ενώ η πρώτη έχει τέλη μόνο 0,21 $, τόσο η Ρουάντα όσο και η Σλοβενία ​​δεν απαιτούν τέλη, αν και η Σλοβενία ​​έχει κεφαλαιακή απαίτηση 7.500 €.

Κάποιες ακριβές χώρες  είναι η Ιταλία με τέλη 4,876 $ και η Αυστρία (2,475 $), καθώς και η Αμερική.

Οι πιο ακριβές χώρες, ωστόσο, βρίσκονται κατά κόρον στη Μέση Ανατολή. Περιλαμβάνουν τα ΗΑΕ στα 7.444 $, το Κατάρ στα 3.952 $ και τον Λίβανο στα 2.855 $.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here