Σε Χανιά, Καβάλα και Ζάκυνθο η Fraport Greece, από την 1η Απριλίου 2019, προχωρά σε αύξηση των τελών διαχείρισης των αεροδρομίων.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με το Δημόσιο, η εταιρεία μπορεί τα 13 ευρώ ανά επιβάτη να τα αυξήσει στα 18,5 ευρώ ανά επιβάτη, αμέσως με την ολοκλήρωση των έργων. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες αυξήσεις, όταν ολοκληρωθούν τα έργα στα αεροδρόμια Ρόδου, Κεφαλονιάς, Μυτιλήνης, Σκιάθου, Ακτίου, Σάμου και αργότερα στη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Κέρκυρα και την Κω.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλς της Fraport Greece, Αλεξάντερ Τσίνελ., για να γίνει αυτό θα πρέπει η ολοκλήρωση των έργων να πιστοποιηθεί από ανεξάρτητη εταιρεία μηχανικών και να εκδοθεί σχετικό πιστοποιητικό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσίνελ ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν να ενημερώσει τις αεροπορικές εταιρίες στις αρχές του 2019 (όταν αναμένεται να εκδοθεί το πιστοποιητικό) για χρεώσεις που πρόκειται να ισχύσουν από τον Απρίλιο.

Η Fraport Greece πρόκειται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις αεροπορικές εταιρείες για τις νέες χρεώσεις από το Νοέμβριο του 2018. Επίσης, η διαδικασία συμφωνίας με τη σημερινή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για τις νέες χρεώσεις, θα δρομολογηθούν αμέσως μετά την επίσημη έκδοση του πιστοποιητικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here