Η κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός… χτύπησε την πόρτα του πιο πλούσιου Ευρωπαίου.

Ο Monsieur Louis Vuitton, Μπερνάρ Αρνό, είδε τα 70 συνολικά brand ιδιοκτησίας του να δέχονται ανελέητα πυρά, με μεγάλη πτώση πωλήσεων και ζήτησης, ενώ το λουκέτο στα καταστήματα επιδείνωσε την κατάσταση.

Οι μετοχές της LVMH σημείωσαν απώλειες 19% από τις αρχές του έτους και ο καθαρός πλούτος του Αρνό έχει συρρικνωθεί κατά περισσότερο από 30 δισ. δολάρια.

Όπως αποτυπώνεται από τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index ο 71χρονος επιχειρηματίας έχει χάσει περισσότερα χρήματα από ό,τι οποιοσδήποτε άλλος στον πλανήτη.

Έως την περασμένη Τρίτη μάλιστα,  οι απώλειές του ήταν αντίστοιχες περίπου με τα … κέρδη του Τζεφ Μπέζος της Amazon, σύμφωνα με το Bloomberg.

Παρά την κρίση, αναφέρει το δημοσίευμα, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας συνεχίζει την καθημερινότητά του: Πηγαίνει καθημερινά στο γραφείο του δίνοντας μάχη να κρατήσει ζωντανή μία μεγάλη εξαγορά που είναι στα σκαριά (αυτή της Tifanny & Co), και projects στην αγορά ακινήτων.

Στα τέλη του περασμένου έτους έγινε γνωστό ότι η LMVH συμφώνησε για την εξαγορά της αμερικανικής κοσμηματοποιίας Tiffany έναντι του ποσού των 16,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας τη, τη σημαντικότερη εξαγορά στην ιστορία του ομίλου.

H κρίση ενδεχομένως να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της εξαγοράς ωστόσο ο κ. Αρνό και το επιτελείο του εργάζονται σκληρά για την επιτυχή έκβαση της συμφωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here