Την παραλαβή δύο δεξαμενόπλοιων ανακοίνωσε πρόσφατα η Maran Tankers του Ομίλου Αγγελικούση, ως συνέχεια μιας επιτυχημένης επενδυτικής στρατηγικής που ακολουθεί ο όμιλος στον κλάδο των tankers.

Πρόκειται για το πλοίο Maran Phoebe 157.947 dwt και το Maran Orpheus ίδιας χωρητικότητας. Και τα δυο πλοία φέρουν την ελληνική σημαία. Συνολικά ο Όμιλος του εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση έχει παραγγείλει έξι δεξαμενόπλοια, τέσσερα suezmax και δύο VLCC.

Επιπλέον, Maran Gas Maritime παρήγγειλε και αναμένει ένα πλοίο μεταφοράς LNG χωρητικότητας 174,000 cbm.

Ο Όμιλος Αγγελικούση δραστηριοποιείται σ’ όλο τον κόσμο με στόλο άνω των 130 πλοίων περιλαμβανομένων bulk carriers, δεξαμενόπλοιων και πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Προ καιρού, ο Γιάννης Αγγελικούσης είχε αναφερθεί στον στόχο να συνεχίσει την επέκταση του ναυτιλιακού του ομίλου τονίζοντας πως “δεν του αρέσει η στασιμότητα”. Στρατηγική του είναι η ανανέωση και επέκταση του στόλου με νεότευκτα πλοία και όχι με μεταχειρισμένα, αφού με αυτόν τον τρόπο τηρούνται οι αυστηρές προδιαγραφές που βάζει ο όμιλος Αγγελικούση. Και αυτό είναι που κάνει και  άλλους να επιδιώκουν συνεργασίες μαζί του, όπως η κρατική Καταριανή εταιρία Nakilat.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here