Σ’ ένα μήνα από σήμερα, για την ακρίβεια στις 26 Ιανουαρίου, η εταιρεία Tikun Olam Ελλάδος Α.Ε. εγκαινιάζει το εργοστάσιο της στην Κορινθία.

  • Η Tikun Olam είναι η πρώτη εταιρεία που πήρε έγκριση εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας για καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

  • Η επένδυση έφτασε τα 40 εκατ. Ευρώ,  σε μια έκταση 56.000 τ.μ. και προσφέρει -σε πρώτη φάση- περισσότερες από 120 νέες θέσεις εργασίας, πολλές από τις οποίες επικεντρώνονται στην έρευνα και την καινοτομία.

  • Το ενδιαφέρον στην ιστορία αυτή είναι ότι τα προϊόντα της Tikun Europe (όχι μόνον τα «Ελληνικά»  προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης αλλά και τα συμπληρώματα διατροφής κανναβιδιόλης/CBD που παράγονται σε πιστοποιημένο εργοστάσιο της Γαλλίας) έχει αναλάβει να τα διανέμει η Lavipharm.

Η συμφωνία αυτή θεωρείται  game changer για τον Φαρμακευτικό κλάδο στην Ελλάδα…

Το ενδιαφέρον σ’ αυτήν την επένδυση, εντοπίζεται στην μετοχική της σύνθεση.

  • Μεγαλομέτοχοι είναι η Ισραηλινής καταγωγής σύζυγος του Βασίλη Μηλιώνη (είναι ο άνθρωπος που είχε κατηγορηθεί για το σκάνδαλο Energa – Hellas Power, αλλά αθωώθηκε πλήρως σε δεύτερο βαθμό), ο επίσης Ισραηλινής καταγωγής όμιλος Brown Hotels (ιδρύθηκε το 2010 από τους Leon Avigad και Nitzan Perry) και φυσικά η Τikun

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here