Οι υπουργοί Οικονομικών των 7 ισχυρότερων κρατών του πλανήτη θα συνεδριάσουν 2 φορές μέσα σε λίγες μέρες, μία φορά “ψηφιακά” και μία από κοντά την επόμενη εβδομάδα.

Όλα δείχνουν ότι θα καταλήξουν σε μια παγκόσμια συμφωνία που θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει το φορολογικό τοπίο για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του πλανήτη.

Η Ομάδα των Επτά (G-7) φαίνεται πως θα καταλήξει σε έναν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή για τους μεγαλύτερους ψηφιακούς κολοσσούς.

Το πρακτορείο Bloomberg σημειώνει ότι εάν οι υπουργοί Οικονομικών της G-7, οι οποίοι θα συναντηθούν ψηφιακά αυτή την Παρασκευή και δια ζώσης την επόμενη εβδομάδα, μπορέσουν να βρουν αρκετό κοινό έδαφος, αυτό ενδεχομένως να ανοίξει τον δρόμο για μια ευρύτερη συμφωνία στο πλαίσιο της Ομάδας των Είκοσι (G-20), θέτοντας τα θεμέλια για μια παγκόσμια συμφωνία.

  • “Είμαστε στην πρώτη φάση για την επίτευξη συμφωνίας”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz χθες σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογο του, Bruno Le Maire.
  • “Δεν έχει γίνει ακόμα, αλλά φαίνεται ότι θα φτάσουμε εκεί πολύ σύντομα”.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται ολοένα και πιο αισιόδοξες για μια αρχική συμφωνία στο πλαίσιο της G-7, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης. Η Ιαπωνία επίσης περιμένει την επίτευξη προόδου, αναφέρει αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here