Οι ηγέτες των 7 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, αποφάσισαν να συντονίσουν τη δράση τους και να παρέμβουν δυναμικά για να σταματήσουν την παγκόσμια ύφεση.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζαστίν Τριντό μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Οτάβα, αποκάλυψε τα σχέδια του για ένα “σημαντικό πακέτο οικονομικής ενίσχυσης της οικονομίας” στη χώρα του.

Αμέσως μετά αποκάλυψε ότι είχε ήδη πραγματοποιήσει εκτεταμένες συζητήσεις με τους ομολόγους του, στον όμιλο G7 και ότι υπάρχει μεταξύ τους συμφωνία για μια συντονισμένη δυναμική παρέμβαση στην παγκόσμια οικονομία.

  • “Θα συνεχίσουμε αυτές τις συζητήσεις, κατά τις επόμενες μέρες” δήλωσε ο Καναδός Πρωθυπουργός.

Η έκτακτη συνεδρίαση των G7 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, μέσω τηλεδιάσκεψης, με πρωτοβουλία του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν που τηλεφώνησε σήμερα στον Αμερικανό ομόλογό του, τον Ντόναλντ Τραμπ, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ ασκούν την προεδρία της G7 αυτήν τη χρονιά.

Στόχος είναι να συντονίσουν οι G7 τη δράση τους για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού στους τομείς της υγείας, της οικονομίας και της έρευνας.

Ο Em.Macron μίλησε επίσης τηλεφωνικά με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πρότεινε να εφαρμοστούν εντός των επόμενων ημερών ενισχυμένα μέτρα ελέγχου στα σύνορα των χωρών του Χώρου Σένγκεν, ή ακόμη και να κλείσουν τα σύνορα στις ζώνες που πλήττονται πιο σοβαρά από την επιδημία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here