Είναι σημαντικό για την Ελληνική κεφαλαιαγορά είναι όμως εξαιρετικά σημαντικό για τον όμιλο της ΤΕΡΝΑ η  είσοδος της Ενεργειακής, στο δείκτη MSCI Global Standard Greece, που αυξάνει σε 9 πλέον τις ελληνικές μετοχές στον δείκτη και με τον τρόπο αυτό αυξάνει την βαρύτητα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στο διεθνές χρηματιστηριακό στερέωμα.
Η ένταξη των νέων μετοχών στον MSCI Global Standard Greece θα γίνει στο τέλος του μήνα.
  • Ταυτόχρονα τρέχουν με υψηλούς ρυθμούς πλέον οι τελικές διαπραγματεύσεις με τον Αυστραλιανό όμιλο First Sentier για την εξαγορά της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής .

Η διαδικασία δέουσας επιμέλειας (due diligence) από την πλευρά της First Sentier φαίνεται πως  ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, και επομένως οι επόμενες μέρες θα φέρουν την υπογραφή μιας συμφωνίας που θα ξεπεράσει αρκετά τα 2 δισ Ευρώ.

  • Ο νέος ιδιοκτήτης θα προχωρήσει σε δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, ώστε όλοι οι μικρομέτοχοι να πουλήσουν στην ίδια τιμή που θα πωλήσουν οι μεγαλομέτοχοι που θα υπογράψουν τη συμφωνία.

Η σημασία αυτής της συναλλαγής είναι προφανής αφού ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ελέγχει το 37,3% της εταιρείας, ο κ. Γιώργος Περιστέρης ένα επιπλέον 11,06% και η Atale Enterprises Ltd (Βαγγέλης Μαρινάκης) ποσοστό 5,98%.

Το υπόλοιπο 45,66% ελέγχεται από μετόχους με ποσοστά μικρότερα του 5%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here