Ο κ. Ιωάννης Γ. Ρουκάς, στο πλαίσιο του NPL SUMMIT 2018 παρουσίασε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία συμβούλων ZKP CONSULTANTS ΕΠΕ για λογαριασμό του Τμήματος Ενημέρωσης Οφειλετών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης αναφορικά με την άποψη της αγοράς για τα κόκκινα δάνεια.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας:

⦁ Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων πιστεύουν ότι στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα οφείλεται στο μεγαλύτερο ποσοστό το φαινόμενο της ύπαρξης των κόκκινων δανείων και ότι η αντιμετώπιση των δανειοληπτών δεν είναι η ενδεδειγμένη από πλευράς τραπεζών.
⦁ Ο εξωδικαστικός μηχανισμός για το μεγαλύτερο πλήθος των επιχειρήσεων δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα και τούτο οφείλεται κυρίως στην απροθυμία των τραπεζών να συμμετέχουν και κατά δεύτερον στην υπερβολική γραφειοκρατία πριν και μετά την αίτηση
⦁ H πλειοψηφία των επιχειρήσεων πιστεύει πως η χώρα δεν μποεί να επανέλθει σε τροχιά οικονομικής ανάπτηξυς έχοντας το βαρίδιο των κόκκινων δανείων
⦁ Ως προς τη λύση του θέματος, οι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι η μακροχρόνια ρύθμιση με το ελάχιστο δυνατό επιτόκιο είναι η καλύτερη επιλογή, με δεύτερη τη ρύθμιση του 50% των υποχρεώσεων και παγώματος του υπολοίπου χρέους για 15 χρόνια άτοκα.
⦁ Σχεδόν το 41% των επιχειρηματιών πιστεύει ότι η κρίση θα διαρκέσει από 5 έως 10 έτη, ενώ αθροιστικά το 77,4% πιστεύει ότι η κρίση θα διαρκέσει από 1 έως 10 έτη, μετά την επίλυση του προβλήματος των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Το NPL SUMMIT 2018, «Κόκκινα Δάνεια – Ανοίγματα & Κοινωνία» πραγματοποιείται σήμερα στο Divani Apollon Palace & Thalasso και διοργανώνεται από την Ethos Events, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here