Γράφει η «ξενοδόχος»

 

«Ανάσα» για τον όμιλο Κυπριώτη, το μεγαλύτερο ξενοδόχο στην Κω και ένα μεγάλο «στοίχημα» που συνοδεύεται από την ενίσχυση της παρουσίας της σε έναν σημαντικό προορισμό για την Ηotelbrain.

Αυτές είναι δύο από τις πτυχές της στρατηγικής συμφωνίας που ανακοινώθηκε χθές μεταξύ του ομίλου Κυπριώτη και της Hotelbrain στην οποία ως γνωστόν μετέχει μειοψηφικά και ο επιχειρηματικός όμιλος IOGR του Κρητικού Γιάννη Γρύλου.

Με βάση τη συμφωνία η Hotelbrain θα μισθώσει για μία δεκαετία το σύνολο των ξενοδοχείων του ομίλου Κυπριώτη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε πιεστεί στις σχέσεις του με τις τράπεζες, καταλήγοντας τελικά στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς στην πώληση στην HIG από τις τράπεζες Εurobank και Πειραιώς των δανείων ύψους 135 εκατ. ευρώ της «Γ. Κυπριώτης και Υιοί», ως ιδιοκτήτη και οperator, εξασφαλισμένων από τα πέντε ξενοδοχεία στην Κω (τα δύο ξενοδοχεία 5* το Kipriotis Maris Suites με 183 δωμάτια και Kipriotis Panorama Hotel & Suites με 253 δωμάτια και τρία ξενοδοχεία 4* αστέρων, το Kipriotis Aqualand Hotel με 203 δωμάτια, το Kipriotis Hippocrates Hotel με 173 δωμάτια και το Kipriotis Village Resort με 709 δωμάτια).

Η HIG σε αυτή τη φάση δεν εμπλέκεται στη συμφωνία μεταξύ των ομίλων Κυπριώτη και Hotelbrain, όπου ρόλο νομικού συμβούλου επί της συναλλαγής διετέλεσε η δικηγορική εταιρεία Κοντογεωργίου & Μπακοπάνου και συνεργάτες.

  • Ο ομιλος HotelBrain έχει στο χαρτοφυλάκιο του 87 ιδιόχρηστα -μέσω μακροπρόθεσμων μισθώσεων- ξενοδοχεία, συνολικής δυναμικότητας 5.500 δωματίων, σε 37 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων σε επιπλέον 90 ξενοδοχεία τρίτων.

 

  • Ο όμιλος Κυπριώτη διαθέτει 5 σύγχρονες ιδιόκτητες ξενοδοχειακές μονάδες στο νησί της Κω, συνολικής δυναμικότητας 1.500 δωματίων, 4.500 κλινών, δύο συνεδριακών κέντρων με δυνατότητα φιλοξενίας 7.500 συνέδρων, αποτελώντας τον μεγαλύτερο ξενοδόχο στην Κω και έναν από τους μεγαλύτερους στην ευαίσθητη περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου.

Ο όμιλος Κυπριώτη, έχοντας ξεπεράσει τη κρίση του  Covid-19, διασφαλίζει πλέον το μέλλον των ξενοδοχείων του και αναδεικνύει την πραγματική αξία των περιουσιακών του στοιχείων.

Ταυτόχρονα θωρακίζει τη ρευστότητα του Ομίλου και συμμετέχει στη μελλοντική υπεραξία από τη λειτουργία των ξενοδοχείων υπό την αιγίδα της HotelBrain.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Γ. Κυπριώτης Α.Ε., Κώστας Κυπριώτη

Γ. Κυπριώτης και Υιοί
  •  «η συνεργασία μας με τον όμιλο HotelBrain, διασφαλίζει όχι μόνο σημαντικά οικονομικά οφέλη, αλλά και το σύνολο του προσωπικού του ομίλου, το οποίο όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια στήριξε έμπρακτα τόσο τα ξενοδοχεία, όσο και την αξιοπρέπεια μας. Είμαστε σίγουροι ότι η λειτουργία των ξενοδοχείων χωρίς περιορισμούς ρευστότητας, θα διαμορφώσει υψηλότερες αποδόσεις αναδεικνύοντας παράλληλα και τη δυναμική των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων  να πρωταγωνιστήσουν στο τομέα του ιατρικού και συνεδριακού τουρισμού».

Από την πλευρά του, ο κ.  Πάνος Παλαιολόγος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου HotelBrain, εκτιμά ότι

Πάνος Παλαιολόγος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου HotelBrain,
  • «το ξενοδοχειακό προϊόν του ομίλου Κυπριώτη είναι εξαιρετικό και σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα -στο πλαίσιο της τεχνογνωσίας και των στρατηγικών μας συνεργασιών- θα διασφαλίσουμε την σταθερή και αδιάλειπτη λειτουργία των ξενοδοχείων και θα επιτύχουμε σημαντική βελτίωση τόσο των ποσοτικών, όσο και των ποιοτικών μεγεθών των μονάδων».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here