• Σήμερα, Τετάρτη, ανακοινώνεται ο πληθωρισμός Απριλίου στις ΗΠΑ, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για (ονομαστικό) 5%. Μεθαύριο, Πέμπτη, η ΒοΕ παίρνει τη σκυτάλη από Fed και ΕΚΤ, ανεβάζοντας το βασικό (αγγλικό) επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, στο 4,25%. Σίγουρες τις έχουν τις αυξήσεις, από 25 μονάδες βάσης, στις συνεδριάσεις της ΕΚΤ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. 
  • Στα καθ’ ημάς, ικανοποιητικά είναι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Πειραιώς, χθες, Δευτέρα, ήταν η σειρά της Alpha Bank και έπονται Eurobank και Εθνική. Αυτήν την εβδομάδα γίνεται το πρώτο roadshow, της Wood & Co στην Αθήνα. Στις 7 Ιουνίου το Investor Day της Alpha Bank.
  • Προφανώς και το γεγονός της μεγαλύτερης αποτίμησης, πλέον, του ΟΠΑΠ έναντι του ΟΤΕ έχει τη σημασία του και προφανώς θα έχει και την εξήγησή του, παρά τις ανεπίσημες και επίσημες τοποθετήσεις στελεχών της Deutsche Telekom. Σχεδόν δύο φορές την αποτίμηση του ΟΤΕ έφτασε η Coca-Cola HBC.
  • Μεθαύριο, Πέμπτη, γίνεται η παρουσίαση της Avax στην Ένωση Θεσμικών, εύλογο είναι το ενδιαφέρον αν θα απαντηθούν ερωτήσεις σχετικές με τις προθέσεις του βασικού μετόχου. Πολλά λέγονται στην κατασκευαστική «πιάτσα», και όχι μόνο.
  • Να δούμε και τα μεγέθη του ομίλου ΤΙΤΑΝ, επίσης την Πέμπτη. Σε μόλις 1,18 δισ. η αποτίμηση, όταν μόνο η ΤΙΤΑΝ US «τιμολογείται» στο 1,5 δισ. ευρώ.
  • Στα 8,15 ευρώ η «τοπική κορυφή» για τη μετοχή της Aegean, στα 7,77 η τρέχουσα. Αποτίμηση στα 700 εκατ. Μία εκκρεμότητα είναι το θέμα της άσκησης (ή μη) των warrants, προφανώς μετά τις εκλογές (και σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης), δεύτερη των συμμαχιών.
  • Αν βγουν λ.χ. με την TUI France, τότε θα αναφερόμαστε σε “undervalue” περίπτωση. Να δούμε πώς θα πάει και η Animawings, με τη ρουμανική αγορά να έχει ανέβει θεαματικά.
  • Μεθαύριο, Πέμπτη, βράδυ, βγαίνουν οι ανακοινώσεις της MSCI για την αναθεώρηση των δεικτών. Παρά τα σχεδόν 3 δισ. της Πειραιώς, ο οίκος εξακολουθεί να δίνει λιγότερες πιθανότητες για ένταξή της στο «καλάθι» του MSCI Standard Greece.
  • Παρασκευή γίνεται η παρουσίαση της Premia Properties στην Ένωση Θεσμικών. Πάντως, η παρουσίαση των αδελφών Γεωργιάδη στην πρόσφατη ενημέρωση για την Boutaris άφησε θετικές εντυπώσεις.
  • Θα ξεπεράσουν τα 10 δισ. τα κέρδη των εισηγμένων. Ένα μέρος τους δύσκολα θα επαναληφθεί και φέτος (λ.χ. διύλιση), πλην όμως επιβεβαιώνει τη δυναμική και την ευελιξία της εγχώριας επιχειρηματικότητας.
  • Άλλη μία θεαματική παράσταση της Jumbo την Παρασκευή, με 3,57%, στα 22,06 ευρώ. Στα 3 δισ. η αποτίμηση, μ’ αρέσει που κάποιοι «ειδήμονες» έβλεπαν, παλαιότερα, μέχρι και έξοδο της Jumbo από τον MSCI Standard Greece –τόσο ειδήμονες… Πώς το είχε πει ο suis generis επιχειρηματίας για την αγορά του Ισραήλ, προοπτικά όσο μια Ελλάδα.

Από ΧΡΗΜΑ WEEK

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here