Το νέο ελαστικό P Zero – η ναυαρχίδα ελαστικών της Pirelli – απέσπασε την 1η θέση σε συγκριτική δοκιμή που διοργάνωσε το έγκυρο Γερμανικό περιοδικό Auto Bild. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε για την έκδοση του Auto Bild Sportscars με τη συμμετοχή 11 πολύ ανταγωνιστικών ελαστικών – τα οποία ήταν υποψήφια για τον τίτλο του καλύτερου θερινού ελαστικού. Η διάσταση την οποία επέλεξαν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι για τη δοκιμή ήταν 245/45 R18, που η Pirelli θεωρεί εξοπλισμό μοντέλων κορυφαίων κατηγοριών, στις οποίες εστιάζει η Ιταλική φίρμα. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη Γερμανική δοκιμή ήταν μία BMW 530d: ένα sport sedan που αποδίδει ισχύ 265 ίππων και ροπή 620 Nm.

Τα ελαστικά δοκιμάστηκαν βάσει διαφόρων κριτηρίων, όπως κράτημα, κατευθυντικότητα, φρενάρισμα στο βρεγμένο και στο στεγνό, αντίσταση κύλισης, θόρυβος και υδρολίσθηση. Στις περιπτώσεις όπου η ασφάλεια είχε προτεραιότητα, το νέο P Zero επικράτησε στην 1η θέση. Έλαβε το υψηλότερο σκορ στις δοκιμές κατευθυντικότητας και στο φρενάρισμα σε στεγνό και βρεγμένο. Σε όλες αυτές τις δοκιμές αξιολογείται το επίπεδο ασφάλειας που μπορούν να παρέχουν τα ελαστικά στον οδηγό. Στην κατηγορία των σπορ επιδόσεων, το Pirelli P Zero ήταν επίσης το καλύτερο ελαστικό ως προς τη συμπεριφορά – σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα – σε μία επίπονη δοκιμή χρονομετρημένων γύρων.

Η τελική ετυμηγορία του περιοδικού ήταν: «Ο νικητής της δοκιμής δεν  είχε καμία αδυναμία. Άριστη συμπεριφορά στο στεγνό και στο βρεγμένο, πολύ καλή ισορροπία, ακριβής απόκριση από το σύστημα διεύθυνσης με εξαιρετική πληροφόρηση (feedback), μειωμένες αποστάσεις φρεναρίσματος σε στεγνό και βρεγμένο, και καλό περιθώριο ασφαλείας ως προς την υδρολίσθηση.»

Εκτός από επώνυμο προϊόν, το P Zero είναι επίσης ένα σύμβολο: το δημοφιλέστερο ελαστικό του ‘fan club’ των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, που παραπέμπει ένα νέο κόσμο τεχνολογίας, πάθους και αποκλειστικότητας. Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2019, η πιο σπορ οικογένεια ελαστικών Pirelli εμπλουτίστηκε με νέες αφίξεις, που ενισχύουν τη στρατηγική ‘tailor-made’ προϊόντων Pirelli. Ανεξάρτητα εάν ο πελάτης είναι ένα απλός οδηγός ή κατασκευαστής, η Pirelli δημιουργεί εξατομικευμένες λύσεις για όλα τα σημαντικότερα μοντέλα στις κατηγορίες prestige και premium, για κάθε συγκεκριμένη ανάγκη. Σε αυτό συμβάλλουν οι χειμερινές επιδόσεις του  P Zero Winter, η ευφυΐα των αισθητήρων για τις διοργανώσεις ‘track days’ χάρη στο Track Adrenaline, η τεχνολογία για ηλεκτρικά υπεραυτοκίνητα που αναγνωρίζεται με τη σήμανση Elect, και η αποκλειστική εξατομίκευση που παρέχει η σειρά P Zero Color Edition. Και όλα αυτά με την εγγυημένη ποιότητα που είναι συνώνυμη του P Zero – όπως επιβεβαιώθηκε στην τελευταία δοκιμή του Γερμανικού περιοδικού, με χρήση του χρονομέτρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here