Γράφει η “ξενοδόχος

Ακόμη ψηλότερα από το ρεκόρ του 2018 ανεβαίνει φέτος ο πήχης  για τις αφίξεις από τις ΗΠΑ, ύστερα και από τις χθεσινές, επίσημες ανακοινώσεις για την απευθείας σύνδεση Αθήνας- Σικάγο για τη θερινή σεζόν.

Η καλοκαιρινή, εποχική πτήση θα λειτουργήσει από τις 4 Μαΐου, 2019, έως τις 29 Σεπτεμβρίου, 2019, και θα πραγματοποιείται με το τελευταίας τεχνολογίας Boeing 787-8 αεροσκάφος της American, η οποία έχει παρουσία στη χώρα μας ,στη σύνδεση Αθήνας- Φιλαδέλφιας, τα τελευταία 12 χρόνια, από το Μάιο του 2007, με πτήσεις κατά τη θερινή σεζόν.

Η γραμμή της American από την Αθήνα στη Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια της θερινής σεζόν θεωρείται μία ώριμη γραμμή και κινήθηκε πέρυσι στα ίδια επίπεδα με το 2017.

  • «Η νέα πτήση θα προσφέρει στους επιβάτες μας την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία της πολυσύχναστης πόλης του Σικάγο, διάσημης για την αρχιτεκτονική των ουρανοξυστών της, την ολοζώντανη σκηνή τέχνης της, τον πολιτισμό, το φαγητό αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρει για αγορές.
  • Ή ακόμη, για τους πελάτες μας που επιθυμούν να συνεχίσουν την πτήση τους, η American προσφέρει περισσότερες από 500 καθημερινές αναχωρήσεις από το O’Hare, προς προορισμούς στη Β. Αμερική, την Καραϊβική, και τη Λατινική Αμερική», ανέφεραν χαρακτηριστικά χθές οι επιτελείς της εταιρείας, προσθέτοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αεροπορική στον κόσμο.

Σημειώνεται εδώ ότι η American Airlines και η American Eagle προσφέρουν κατά μέσο όρο σχεδόν 6.700 πτήσεις  καθημερινά προς 350 προορισμούς σε περισσότερες από 50 χώρες.

Η American διατηρεί κόμβους στις πόλεις Charlotte, Chicago, Dallas/Fort Worth, Los Angeles, Miami, New York, Philadelphia, Phoenix, και Washington, D.C.

Η American είναι ιδρυτικό μέλος της oneworld® alliance, της οποίας τα μέλη εξυπηρετούν περισσότερους από 1.000 προορισμούς με περίπου 14.250 καθημερινές πτήσεις σε περισσότερες από 150 χώρες.

Η σύνδεση Ελλάδας- ΗΠΑ

Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη θεωρεί τη νέα σύνδεση το Ελ. Βενιζέλος, πολύ περισσότερο δε αν ληφθεί υπόψη ότι από τη συνολική επιβατική κίνηση του αεροδρομίου (24,1 εκατ. το 2018) το 60% αφορά ξένους και το υπόλοιπο Ελληνες, ενώ η αύξηση των ξένων πέρυσι ήταν 19,5% έναντι του 2017, φθάνοντας τα 5,7 εκατ.  συνολικά διεθνών αφίξεων.

Όσον αφορά ειδικά τις αφίξεις από τις ΗΠΑ στο Ελ. Βενιζέλος, άγγιξαν πέρυσι τις 680 χιλιάδες, σημειώνοντας αύξηση κατά 10% έναντι του 2017, με ποσοστό 71% να έρχεται για αναψυχή και 17% για επισκέψεις σε φίλους. Με βάση τα στοιχεία του αεροδρομίου, οι επιβάτες με απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ έφθασαν πέρυσι τις 483 χιλ., στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας, δεδομένου ότι, προ κρίσης, το 2008, οπότε είχε σημειωθεί και το τελευταίο ρεκόρ, το αντίστοιχο νούμερο ήταν στις 437 χιλιάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here