Ομιλία στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πραγματοποίησε χθες 20 Mαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους Έλληνες του εξωτερικού ζητώντας την στήριξη τους στις επερχόμενες εκλογές. Το μήνυμα αφορούσε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019. Θέλησε να περάσει ένα μήνυμα για πολιτική αλλαγή, τονίζοντας ωστόσο και την κρισιμότητα των Ευρωεκλογών. Ενώ, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην αναστολή της συμμετοχής του κόμματος του Όρμπαν από το ΕΛΚ δηλώνοντας ότι «το ΕΛΚ πήρε μια γενναία και δύσκολη απόφαση»  και «έκανε πολύ σωστά».

Οι Έλληνες του εξωτερικού, θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, χωρίς ωστόσο να τους εξασφαλίζεται αυτό το δικαίωμα στις εθνικές εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική για το γεγονός αυτό στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για μια «ταξική πολιτική», δίνοντας την υπόσχεση ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί οι Έλληνες του εξωτερικού να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να ψηφίσουν, καθώς η ΝΔ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση :

  • «Σας ζητώ πραγματικά να κάνετε τον κόπο να κατεβείτε στην Ελλάδα και να ψηφίσετε. Θα είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να έρθετε στην Ελλάδα για να ψηφίσετε σε εθνικές εκλογές».

Ωστόσο, ζήτησε και την στήριξη τους στις Ευρωεκλογές οι οποίες είναι υψίστης σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης, καλώντας τους να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους των Ευρωεκλογών, προκειμένου να ψηφίσουν ακόμη και από το εξωτερικό.

«Θα αγωνιστώ για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή και καλύτερη Ευρώπη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνοντας παράλληλα υπερήφανος για την παράταξη και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έβαλε πριν από 40 χρόνια στην Ευρώπη.

Δεν δίστασε να παραδεχτεί και τις κρίσεις και αμφισβητήσεις που δέχεται στον πυρήνα της τόσο από λαϊκιστές αλλά και από τους ίδιους τους πολίτες.

Επιπλέον, τονίζοντας ότι η ΝΔ ήταν ανάμεσα στα πρώτα κόμματα που έστειλαν επιστολή για την αναστολή του Φιντέζ, του κόμματος του Όρμπαν, από το ΕΛΚ και συγκρίνοντας εκ νέου τον Βίκτωρ Όρμπαν με τον Αλέξη Τσίπρα , καθώς όπως είπε ακολουθούν τις ίδιες τακτικές και θέλησε να περάσει ένα μήνυμα κατά του λαϊκισμού.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής και επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ,  μίλησε επίσης  για την πολιτική αλλαγή, ενώ τόνισε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη και για τις εθνικές εκλογές, ενώ οι Ευρωεκλογές θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Παράλληλα, επισήμανε την σημασία των Ευρωεκλογών λέγοντας ότι η απάντηση στο δίλημμα των φετινών Ευρωεκλογών, αν και ποια Ευρώπη επιθυμούμε, είναι η φιλοευρωπαϊκή ΝΔ.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους Έλληνες του εξωτερικού, δήλωσε ότι θέλει να δώσει την ευκαιρία σε αυτούς που θέλουν, να επιστρέψουν στην Ελλάδα, και αυτό θα γίνει μέσα από την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά ταυτόχρονα καλά αμειβόμενων. Επιπλέον αναφέρθηκε  στην αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες που θέλει να προσφέρει σε όλους του Έλληνες την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος , Μαρία Σπυράκη και Θοδωρής Ζαγοράκης, ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, γαλάζια στελέχη αλλά και πλήθος Ελλήνων του Βελγίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here