Μεγάλη είναι κινητικότητα στον χώρο των εταιρειών που διαχειρίζονται προβληματικές επιχειρήσεις και «κόκκινα δάνεια». Η Pillarstone αποφάσισε να αποχωρήσει οριστικά από την Ελλάδα. Είχε αναλάβει τη διάσωση του Ομίλου Notos Com χρηματοδοτώντας τον με 14 εκατ. Ευρώ. Τελικά έδωσε μόνον τα 7 από τα 14 εκατ. Ευρώ και τώρα η Pillarstone αποχωρεί οριστικά πουλώντας τα δάνεια της προς τη Notos Com, στο βρετανικό επενδυτικό fund Μ&G, που συνδέεται με τον ασφαλιστικό όμιλο Prudential.

H M&G διαθέτει εμπειρία άνω των 85 ετών στη διαχείριση κεφαλαίων θεσμικών και ιδιωτών πελατών παρέχοντας ευρύ πεδίο επενδυτικών επιλογών σε μετοχές, ομόλογα, ακίνητη περιουσία, κλπ. Εδρεύει στο Λονδίνο, απασχολεί στο δυναμικό της περισσότερα από 2.000 καταξιωμένα στελέχη παγκοσμίως σε 16 χώρες, διαχειριζόμενη κεφάλαια στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική. Μέχρι σήμερα δεν είχε παρουσία στην Ελλάδα.

Η συμφωνία M&G με την Pillarstone προβλέπει την πλήρη χρηματοδότηση της Notos Com. Η M&G θα επιστρέψει στην Pillarstone τα 7 εκατ. ευρώ της αρχικής χρηματοδότησης και να προχωρήσει στη δεύτερη φάση της συμφωνίας με την καταβολή των υπολοίπων 7 εκατ. Ευρώ.

Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας απαιτείται συναίνεση των πιστωτριών τραπεζών οι οποίες έχουν ήδη «κουρέψει» τις απαιτήσεις τους από τη Notos Com για να διευκολύνουν τη διάσωσή της.

Οι τράπεζες είχαν συμφωνήσει στην πλήρη αναδιάρθρωση του δανεισμού της Notos Com συνολικού ύψους 170 εκατ. Ευρώ, με μετοχοποίηση περίπου 138 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here