Εντείνονται οι πιέσεις (πανταχόθεν) προς την κυβέρνηση (επί της ουσίας στο Μαξίμου) για αλλαγή πλεύσης της ΕΧΑΕ και επίσπευση συντονισμένων πρωτοβουλιών προκειμένου να.. αποτελματωθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εδώ και εβδομάδες, μήνες παρατηρείται το παράδοξο της συνεχούς εισροής κεφαλαίων σε αγορές όπως λ.χ. των αμοιβαίων κεφαλαίων (με τα στοιχεία, που κάθε εβδομάδα παρουσιάζει ο Κώστας Σιαμπράκος) ομολογουμένως εντυπωσιακά και της αδυναμίας του χρηματιστηρίου να ξεπεράσει-καν- τα 50 εκατ. σε ημερήσιο τζίρο. 

Η ΕΧΑΕ απέκτησε το 10,24% του Χρηματιστηρίου στο Βελιγράδι

Το τελευταίο διάστημα (ξανά) πυκνώνουν οι φωνές και ισχυρών επιχειρηματιών, οι οποίοι βλέπουν τις εταιρείες τους με αποτίμηση μεγαλύτερη του δισ. να μην μπορούν να καλύψουν την ζήτηση από πλευράς ξένων, να έχουν την προβολή που αναλογεί στα μεγέθη τους, να περιορίζονται στο “ρηχό” χρηματιστήριο της Λεωφόρου Αθηνών.

Οι παραινέσεις για αλλαγές είναι επίμονες, ορισμένων μάλιστα πιεστικές, σε σημείο που η κυβέρνηση να έχει αρχίσει κάποιες πρώτες επαφές, κρούσεις προς ενδιαφερόμενους να αναλάβουν το εγχείρημα μίας ουσιαστικής αναβάθμισης της χρηματιστηριακής αγοράς.

Κάθε Τρίτη, ΔΩΡΕΑΝ στην οθόνη σας, αξιόπιστη πληροφόρηση και ανάλυση των τελευταίων οικονομικών, επιχειρηματικών και χρηματιστηριακών εξελίξεων από την έμπειρη δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού ΧΡΗΜΑ και του banks.com.gr

Γραφτείτε συνδρομητής, στέλνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας σας (Όνομα, Επώνυμο, email) στο hrimaweek@ethosmedia.eu.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here