Τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και την βούληση της κυβέρνησης να μην υπάρξει καμιά μείωση στο αφορολόγητο καθώς και πως δεν θα καταργηθεί κανένα από τα κοινωνικά επιδόματα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Το φορολογικό νομοσχέδιο που θα ακολουθήσει, μετά τις ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις που θα έρθουν αυτήν την εβδομάδα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, περιλαμβάνει:

  • τη νέα φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα,
  • μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ,
  • μείωση του φόρου στα μερίσματα από 28% σε 24%,
  • 40% μείωση της φορολογίας για αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε την βούληση της κυβέρνησης να φέρει νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικά μέχρι το τέλος του έτους ενώ πρόσθεσε ότι μέσα στην τετραετία θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές από το 20% στο 15%.

Μιλώντας για το δημοσιονομικό κενό, τόνισε ότι «όσοι έβλεπαν δημοσιονομικό κενό έβλεπαν μία φωτογραφία του χθες». Σύμφωνα με τον ίδιο, η προηγούμενη κυβέρνηση ακολουθούσε πολιτική υπερφορολόγησης. Το μεσοπρόθεσμο προέβλεπε από το 2019 μέχρι το 2023 υπεραπόδοση -υπερφορολόγηση της τάξης των 3,5 δισ. ευρώ. «Εμείς δεν θα την συνεχίσουμε», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε ότι σύμφωνα με την έκθεση των δανειστών που είχε βγει πριν τις ευρωεκλογές υπάρχει υποεκτέλεση των δημοσίων δαπανών. Όπως είπε, θα υπάρξει εξοικονόμηση 1,5 δισ. από την επισκόπηση των δαπανών και την προσαρμογή της οροφής των δημοσίων δαπανών, την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και από την ανάπτυξη. .

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι δεν κόβεται κανένα κοινωνικό επίδομα, όσοι έπαιρναν κοινωνικά επιδόματα θα συνεχίσουν να τα παίρνουν και με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για τη 13η σύνταξη επισήμανε ότι «αυτό που δόθηκε από τη προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν 13η σύνταξη ήταν προεκλογικό επίδομα, αλλά θα συνεχίσει να χορηγείται και το 2020 ως μηχανισμός στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here