Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή, καταθέτοντας ως Αναφορά για τον υπουργό Οικονομικών, τις προτάσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος με στόχο την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα.

Η δέσμη προτάσεων για τη στήριξη της γεννητικότητας μέσω κινήτρων και παροχών, που διαμορφώθηκε σε συνεργασία του Ο.Ε.Ε. και της Α.Σ.Π.Ε. περιλαμβάνει τα εξής:

  1. Να ορισθεί το όριο φτώχειας ως αφορολόγητο ποσό εισοδήματος για τις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω, με τις ανάλογες προσαυξήσεις.
  1. Να υπολογίζεται ο ΕΝΦΙΑ σε συνάρτηση με τις πραγματικές ανάγκες στέγασης μιας οικογένειας με παιδιά
  1. Άρση κριτηρίων πολυτελούς διαβίωσης για τις πολύτεκνες οικογένειες σε όλα τα κοινωνικά επιδόματα (θέρμανσης, στεγαστικού, ενοικίου κ.α.).
  1. Στεγαστική πολιτική
  1. Κοινωνικό μέρισμα – να λαμβάνεται πρόνοια για τις πολύτεκνες οικογένειες
  1. Εξαίρεση από το τεκμαρτό εισόδημα των προστατευόμενων τέκνων κάθε οικογένειας

Στις δηλώσεις του προέδρου του Ο.Ε.Ε. και του προέδρου της ΑΣΠΕ γίνεται αναφορά στην κοινή τους μελέτη https://oe-e.gr/wp-content/uploads/2023/01/ΠΡΟΤΑΣΗ-ΟΕΕ-ΑΣΠΕ-2.pdf, ενώ προσδοκούν πως τα προτεινόμενα μέτρα, που αφορούν τις οικογένειες με παιδιά, με έμφαση στις τρίτεκνες και στις πολύτεκνες οικογένειες, θα δημιουργήσουν ένα ελάχιστο αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και θα προσφέρουν μια πρώτη ενίσχυση.

Ακολουθεί η Αναφορά του Βουλευτή και η επιστολή του Συλλόγου

2023-01-30 Αλεξιαδης-ΟΕΕ-ΑΣΠΕ