Υπάρχει ζωή και μετά το πετρέλαιο λέει η Μότορ Όιλ διευρύνοντας το φάσμα των επιχειρηματικών της δρατηριοτήτων. Με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, η Motor Oil (Ελλάς) διευρύνει τον εταιρικό της σκοπό για να αξιοποιήσει δυνητικές ευκαιρίες που θα προκύψουν από κλάδους όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η ηλεκτροπαραγωγή, ο χρηματοοικονομικός τομέας, ακόμη και η ανακύκλωση απορριμμάτων.

Ο αναπληρωτής CEO  Πέτρος Τζανετάκης, φρόντισε να δώσει το στίγμα των εξελίξεων, τονίζοντας στη χθεσινή, έκτακτη, Γενική Συνέλευση των μετόχων:

  • « Ήρθε η ώρα να ανοιχτεί η Motor Oil σε κλάδους που βοηθάνε στην ευρύτερη ισχυροποίηση της θέσης της στην Ελληνική αγορά. Δρομολογώντας με τον τρόπο αυτό, την  αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας στην ‘’επόμενη μέρα’’. Στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν, ή μπορεί να υπάρξουν από εδώ και πέρα, έτσι ώστε να κάνουμε ακόμη πιο μεγάλο το επιχειρηματικό μας αποτύπωμα στη χώρα.»

Όπως εξήγησε ο κ. Πέτρος Τζανετάκης, η Motor Oil είναι σε θέση να μπαίνει με ρεύμα και φυσικό αέριο στα σπίτια, αναπληρώνοντας έτσι το κενό που -λόγω κρίσης- δημιούργησε η μείωση του πετρελαίου θέρμανσης.

Κρίσιμος μοχλός στις εξελίξεις αυτές ήταν η εξαγορά από τη Motor Oil του 90% της ενεργειακής NRG από τον όμιλο Αλέξανδρου Χανδρή, μέσω της οποίας η ΜΟΗ μπήκε στη λιανική αγορά εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυαστικά και με το φυσικό αέριο. Πλέον, μια οικογένεια σε ένα τυπικό διαμέρισμα πολυκατοικίας( όπου η προμήθεια πετρελαίου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για τους ενοίκους) μπορεί να επιλέξει τη Motor Oil ως λύση για τις αυτονομημένες ανάγκες θέρμανσης, είτε με την ατομική χρήση του φυσικού αερίου, είτε με την ηλεκτρική ενέργεια.

Από παλιότερη εκδήλωση στα επιχειρηματικά βραβεία ΧΡΗΜΑ της Ethos Media

Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε επίσης την εξαγορά του 38% των εταιρειών Tallon και Tallon PTE (ένα ακόμη 38% θα αποκτήσει η Zencham Holdings, που ανήκει στον αντιπρόεδρό της Motor Oil Ιωάννη Βαρδινογιάννη), οι οποίες εξειδικεύονται στην παροχή λύσεων διαχείρισης κινδύνου στους τομείς της ενέργειας και της ναυτιλίας.

Όσον αφορά την επέκταση της εταιρείας, πέρα από τη διύλιση και την εμπορία πετρελαϊκών προϊόντων, που αποτελεί το «σήμα κατατεθέν» της, η Μότορ Όιλ έχει ήδη προχωρήσει στις πρώτες κινήσεις, όπως για παράδειγμα με την ανάπτυξη των μεταφορικών υποδομών (logistics) μέσω της επέκτασης του λιμανιού και τις κατασκευές νέων δεξαμενών στο διυλιστήριο με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here