Στο 1,05 ευρώ το λίτρο, περίπου 8 λεπτά ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που θα διατίθεται στην αγορά από τις 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα τα σημερινά δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας του δολαρίου.

Αυτή ήταν η εκτίμηση του πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Γιώργου Ασμάτογλου, ο οποίος μίλησε στην πανελλήνια συγκέντρωση του κλάδου που διοργάνωσε σήμερα η ΠΟΠΕΚ στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Ο κ. Ασμάτογλου τόνισε ότι η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι δυσβάστακτη και επεσήμανε την ανάγκη να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης ώστε αφενός τα νοικοκυριά να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους και αφετέρου να αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ σημείωσε ότι τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης Αγοράς Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ) υπολειτουργούν και εξαντλούν τη δραστηριότητά τους στα πρατήρια. «Η ανεξέλεγκτη παραβατικότητα οφείλεται στις δομικές αδυναμίες της Διοίκησης, στην πολυνομία, την σύγχυση αρμοδιοτήτων αλλά και την απροθυμία της πολιτείας να βάλει τάξη στην αγορά καυσίμων», τόνισε ο κ. Ασμάτογλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here