Δεν επαληθεύονται οι εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς για εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου προς τα 100 δολάρια το βαρέλι. Η αύξηση των αποθεμάτων καυσίμων στις ΗΠΑ και η μείωση της ζήτησης οδήγησαν τις τιμές του μαύρου χρυσού κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι.

Ο παγκόσμιος δείκτης μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου Brent υποχώρησε 1,12 δολάρια ή -1,40%, στα 79,68 δολάρια το βαρέλι.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) έχασαν 1,04 δολάρια ή -1,3%, στα 76,81 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν πάνω από 10 εκατομμύρια βαρέλια, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία κατασκευή από τον Απρίλιο του 2020, καθώς οι προμήθειες ενισχύθηκαν στα διυλιστήρια λόγω της μειωμένης ζήτησης καυσίμων. Διαβάστε περισσότερα

  • «Η σιωπηρή ζήτηση προϊόντων –ιδιαίτερα για τη βενζίνη– μειώθηκε, υποδηλώνοντας ότι το κοινό ήταν προσεκτικό σχετικά με τα ταξίδια στον απόηχο των αυξανόμενων περιπτώσεων της παραλλαγής Omicron», γράφει η Capital Economics.
  • «Αυτοί οι φόβοι είναι πιθανό να επιμείνουν για μερικές εβδομάδες ακόμη».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν σχεδόν 1 εκατομμύριο περιπτώσεις COVID-19 τη Δευτέρα, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς η εξάπλωση της παραλλαγής Omicron δεν έδειξε σημάδια επιβράδυνσης, ενώ η έντονη χιονόπτωση διέκοψε επίσης την κυκλοφορία. Διαβάστε περισσότερα

Επίσης, τα πρακτικά από μια συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που έδειξαν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορεί να αυξήσουν τα επιτόκια πιο γρήγορα από ό,τι οι αγορές ανέμεναν επιβάρυναν περιουσιακά στοιχεία με μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως το πετρέλαιο.

Την Τετάρτη, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent και WTI αναρριχήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Νοεμβρίου, καθώς η απόφαση του ΟΠΕΚ+ να αυξήσει τις προμήθειες σηματοδότησε χαλάρωση της ανησυχίας για μεγάλο πλεόνασμα το πρώτο τρίμηνο.

Ο OPEC+, ένας όμιλος που περιλαμβάνει μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών, τη Ρωσία και άλλους παραγωγούς, συμφώνησε την Τρίτη να προσθέσει άλλα 400.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) προσφοράς τον Φεβρουάριο, όπως έκανε κάθε μήνα από τον Αύγουστο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here