Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας, Κωνσταντίνος Δαφέρμος, ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους οπλικών συστημάτων που μεσουρανούσε για πολλά χρόνια στον κλάδο του, σε ηλικία 75 ετών.

Το ανάκτορο και τα πολυτελή γραφεία

Ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος είχε κατηγορηθεί για εμπόριο όπλων στην Γιουγκοσλαβία την περίοδο του εμφυλίου, λαθρεμπόριο κ.α. Είχε συλληφθεί και είχε κλειστεί για τρεις μήνες σε φυλακή της Τουρκίας. Είχε ανακηρυχτεί “Άρχων του Πατριαρχείου” το 2001.

Ο επιχειρηματίας διαδραμάτισε στο παρελθόν κομβικό ρόλο στο εμπόριο οπλικών συστημάτων, με γραφεία σε Βιέννη, Αθήνα, Μαδρίτη και Μόσχα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα οικονομικά του ήταν σε άσχημη κατάσταση, ως απόρροια των δικαστικών υποθέσεών του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα πολυτελή γραφεία της «Scorpion» επί της Πανεπιστημίου, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ κατασχέθηκαν από ιδιώτη. Επίσης το «ανάκτορο» του Δαφερμού στην οδό Βασιλέως Γεωργίου στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει και αυτό κατασχεθεί από την τράπεζα Πειραιώς.

Ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος είχε προφυλακιστεί το 2016 καθώς είχε κατηγορηθεί για μίζα 3 εκατ. δολ. προς τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα που αφορούσαν στην προμήθεια των αντιαρματικών Cornet.
Πέθανε στο νοσοκομείο “Ελπίς” όπου νοσηλευόταν με σοβαρά προβλήματα υγείας τη Δευτέρα το απόγευμα. Η υγεία του είχε επιβαρυνθεί τα τελευταία χρόνια, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι από τον στενό του περίγυρο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here