Το Cyber Insurance & Incident Response Conference 2021 διεξάγεται ψηφιακά μέσα από την LiveOn, την πρώτη πλήρη, all-in-one, ψηφιακή πλατφόρμα για την Επιχειρηματική Επικοινωνία και τα Events, και το τρισδιάστατο ψηφιακό εκθεσιακό κέντρο της, το LiveOn Expo Complex.

Το συνέδριο έχει στόχο να εξετάσει τους κινδύνους που επηρεάζουν την καθημερινή λειτουργία μιας εταιρείας, οι οποίοι μπορούν να απειλήσουν την ομαλή λειτουργία και τη διαθεσιμότητα των συστημάτων της, να επιφέρουν σημαντικές επιβαρύνσεις στα οικονομικά της αποτελέσματα και τη φήμη της, καθώς και να βοηθήσει την ανάπτυξη της αγοράς της ασφάλισης cyber insurance, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητά της ως εργαλείο διαχείρισης κινδύνου.

Ομιλία-Παρουσίαση με τίτλο: “Personal Cyber Risk” έκανε ο κ. David Derigiotis, Corporate Senior Vice President and National Professional Liability Practice Leader, Burns & Wilcox | FIP, CIPP/US, CIPM.

Ο κ. Derigiotis ανέλυσε τους τρόπους που το ransomware επηρεάζει τις επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι οι κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύονται το καθεστώς τηλεργασίας, και έχουν κορυφώσει τις επιθέσεις τους.

Παρουσίασε παγκόσμια στατιστικά στοιχεία, με την Ελλάδα να σκαρφαλώνει στις πρώτες θέσεις με τα περισσότερα “χτυπήματα” των κυβερνοεγκληματιών, μία δυσάρεστη εξέλιξη, αν σκεφθεί κάποιος ότι το 2019 δεν ήταν καν στο top 20 της σχετικής λίστας. Με τις ΗΠΑ να κατέχει τα πρωτεία στις επιθέσεις, η χώρα μας βρίσκεται ακριβώς μία θέση μετά την Ινδία.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός ενισχύει την ανάγκη για στρατηγική κυβερνοασφάλειας, καθώς από το 2020 το cyber crime ανθεί συστηματικά.

Πώς μπορεί να μολυνθεί ο υπολογιστής σας…

Το άνοιγμα επισυναπτώμενων αρχείων μέσω email και τα… κλικ σε links αποτελούν τους δύο πρώτους τρόπους που χρησιμοποιούν οι χάκερς παγκοσμίως.

Το ransomware εκτιμάται ότι θα κοστίσει απώλειες 20 δισ. δολαρίων το 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here