Οι περισσότεροι διεθνείς αγοραστές είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν όταν ανοίξουν τα σύνορα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Global Blue σε 30.000 διεθνείς αγοραστές αφορολόγητων ειδών, η οποία δημοσιεύθηκε στην τελευταία έκδοση του «Observatory» της εταιρείας.

Πάνω από τους μισούς (55%) ερωτηθείς διεθνείς αγοραστές δήλωσαν τον Ιούλιο την πρόθεσή τους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό τον επόμενο μήνα, εάν ανοίξουν τα σύνορα χωρίς την υποχρέωση καραντίνας. Πρόκειται για μία αύξηση της τάξεως του 7% σε όλες τις εθνικότητες σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2020.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο 2020 και παρέχει πληροφορίες για τις μελλοντικές τάσεις του διεθνούς λιανικού εμπορίου σε είδη πολυτελείας καθώς και για την αγοραστική συμπεριφορά των διεθνών ταξιδιωτών στο πλαίσιο του Covid-19

Οι μεγαλύτερες εθνικότητες διεθνών αγοραστών, συμπεριλαμβανομένης της εύρυτερης περιφέρειας της Κίνας (+ 7%), της Μέσης Ανατολής (+ 9%) και των ΗΠΑ (+ 6%) ήταν μεταξύ αυτών που έδειξαν αυξημένη προθυμία να ταξιδέψουν.

Ενώ, αγοραστές από τη Ρωσία (60%) και την Μέση Ανατολή (35%) είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν το 2020, όσοι προέρχονται από την Κίνα (45%), τις ΗΠΑ (50%) και τη Νοτιοανατολική Ασία (50%) είναι πιο πιθανό να αναβάλουν το ταξίδι τους μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2021.

 Εύποροι και συχνοί διεθνείς αγοραστές εκφράζουν ισχυρότερη επιθυμία να ταξιδέψουν

Τα θετικά νέα για τον τουρισμό και την τουριστική βιομηχανία είναι ότι το 60% των αγοραστών Elite και Frequent δήλωσε ότι έχουν την πρόθεση να ταξιδεύουν τον επόμενο μήνα, έναντι του 50% των Infrequent αγοραστών. Αυτό το ποσοστό αυξήθηκε σε 65% για αγοραστές Elite και Frequent από την Αμερική και 80% από τη Ρωσία.

Η ασφάλεια στο πλαίσιο του Covid-19 είναι το «κλειδί» για την επιστροφή των αγοραστών στο κατάστημα

Η ανησυχία για την ασφάλεια και την υγιεινή που δημιουργεί η πανδημία είναι η βασική αιτία που το 65% των διεθνών αγοραστών σχεδιάζουν να αναβάλουν το ταξίδι τους έως το 2021.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Ασιάτες αγοραστές φάνηκε να προτιμούν τους περιφερειακούς προορισμούς, με το 50% των Κινέζων αγοραστών και το 70% των αγοραστών της Νοτιοανατολικής Ασίας να βλέπουν την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού ως πιο ασφαλή, σε σύγκριση με το 30% και το 35% αντίστοιχα να επιλέγουν την Ευρώπη. Ωστόσο, οι αγοραστές από τις ΗΠΑ (60%), τη Ρωσία (65%) και τη Μέση Ανατολή (50%) αισθάνονται πιο ασφαλείς να επισκεφτούν την Ευρώπη.

Καθησυχαστικό για τους εμπόρους λιανικής είναι ότι οι αγορές συνεχίζουν να παραμένουν στο επίκεντρο της μετά Covid-19 εποχής, ιδιαίτερα για εκείνους που ταξιδεύουν από την Αμερική (75%), την Κίνα (65%) και τη Ρωσία (60%). Ωστόσο, τα ισχυρά μέτρα προστασίας, υγιεινής και κοινωνικής απόστασης στο κατάστημα θεωρούνται επιτακτικά από όλες τις εθνικότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here