Εντυπωσιακός αριθμός πλοίων έχουν προγραμματισθεί  να δρομολογηθούν φέτος στην θερινή σεζόν για να εξυπηρετήσουν της ανάγκες της Ελληνικής Ακτοπλοΐας.

Από τις ετήσιες δηλώσεις δρομολόγησης που κατέθεσαν στο υπουργείο Ναυτιλίας οι ακτοπλοϊκές εταιρείες για την περίοδο Νοέμβριος 2018 – Οκτώβριος 2019 προκύπτει αύξηση των πλοίων σε κυκλοφορία. Η σταδιακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης και η διατήρηση προς το παρόν τουλάχιστον σε διαχειρίσιμα επίπεδα των τιμών των ναυτιλιακών καυσίμων φέρνουν αύξηση του αριθμού των υπό δρομολόγηση πλοίων στις μεγάλες δρομολογιακές γραμμές του Αιγαίου. Η αύξηση του αριθμού των πλοίων σε όλες τις γραμμές κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 12%.

  • Το 2017 (σεζόν 2017-2018) είχαν δηλωθεί 227 πλοία σε όλες τις γραμμές,
  • Για τη σεζόν 2018-2019 έχουν δηλωθεί 255 πλοία (συμπεριλαμβάνονται και τα πορθμεία).

Η εταιρεία Sea Jets δρομολογεί συνολικά 21 πλοία σχεδόν σε όλο το Αιγαίο αντί των 15 που είχε δηλώσει την σεζόν 2017-2018. Αύξηση του στόλου εμφανίζει και η Golden Star Ferries η οποία δρομολογεί 5 πλοία αντί τριών έναν χρόνο πριν. Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι οι συνθήκες γίνονται ακόμη πιο ανταγωνιστικές στο Αιγαίο με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Hellenic Seaways από τον όμιλο της AtticaGroup.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here