Για ακόμη μία συνεδρίαση με τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής οι επενδυτές έγιναν θεατές του ίδιου περίεργου παιχνιδικού.Τα ίδια…Παντελάκη μου τα ίδια…Παντελή μου.
   Στο εύρος των 6,90-7,06 ευρώ η μετοχή με συναλλαγές 59.037 τεμαχίων, με τον τζίρο στα 412.131 ευρώ.
Όπως συμβαίνει εδώ και πολλές μέρες, έτσι και χθες στα μισά της συνεδρίασης, εμφανίζεται ένα “τούβλο” από την πλευρά των πωλητών, που για παράδειγμα χθες έφθασε περίπου την πραγματική συναλλακτικότητα της μετοχής, καθώς η εντολή αφορούσε σε 40.000 κομμάτια. 
   Τα ίδια και προχθές, τα ίδια και την Δευτέρα, τα ίδια και σε άλλες συνεδριάσεις: “τούβλα” στο κλείσιμο προκειμένου να διορθωθεί η τιμή, να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα η μετοχή, η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης.
Ποιος έχει συμφέρον από αυτό το παιχνίδι;
  • Ορισμένοι  αναλυτές “φωτογραφίζουν” το YORK Capital, που εν προκειμένω κινείται μέσω του York Global Finance Offshore BDH/Luxemburg.
  • Το fund έχει φροντίσει να μειώσει το ποσοστό του χαμηλότερα του 5% από τις 11 Ιουλίου αποκτώντας έτσι την ευχέρεια να περνά κάτω από τα…ραντάρ της αγοράς.
Η ΤΕΝΕΡΓ έχει προχωρήσει ήδη:
  • Πρόωρη αποπληρωμή του ομολόγου των 60 εκατ. Ευρώ,
  • Είναι στο τελικό στάδιο για την έκδοση νέου δανείου, ύψους έως 150 εκατ.€ (σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, θα μπορεί να “βγει” στο πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, καθώς είναι όλα έτοιμα πλην 2-3 διαδικαστικών λεπτομερειών),
  • υπερδιπλασίασε τα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο
  • αύξησε τον τζίρο κατά 15,5% με τον επιχειρηματία να έχει βάλει τον φιλόδοξο στόχο των 2 GW.

Όλα αυτά στην μετριοπαθέστατη αποτίμηση των 803,13 εκατ.

Οι αναλυτές που παρακολουθούν την μετοχή θεωρούν ότι η εισηγμένη αξίζει περισσότερο από 1 δισ. € και αυτό θα φανεί στο χρηματιστηριακό ταμπλό, μόλις ολοκληρώσει την έξοδο του από το μετοχικό κεφάλαιο, το York Capital.

Ως μέτοχος μειοψηφίας το York Capital είναι πιθανό να κάνει υποτιμητικό παιχνίδι με τη μετοχή.

Τις κινήσεις του ….μικρομετόχου παρακολουθούν προσεκτικά οι πιο παρατηρητικοί αναλυτές και οι έχοντες γνώση του παρασκηνίου αλλά και του βάθους της αγοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here