Αναβάλλεται για την 1η Ιουνίου η κατάθεση προσφορών απόκτησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (ΕΛΒΟ), εξαιτίας της μη λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Η εταιρεία που βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από τις 16 Φεβρουαρίου του 2014 με απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ύστερα από αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου το οποίο την επιχορήγησε το 2014 με το ποσό των 13 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της εκτέλεσης συμβάσεων έργου με το ΓΕΣ και για την επίτευξη της ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία τον Ιανουάριο του 2014.
Μέχρι στιγμής πέντε είναι οι ενδιαφερομένοι που φιλοδοξούν ν’ αποκτήσουν την εταιρεία η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από τις 18 Φεβρουαρίου 2014.

Πρόκειται για μία ακόμη παράταση καθώς αρχικά η κατάθεση των προσφορών είχε ορισθεί για τις 2 Απριλίου, υπήρξε επέκταση του χρόνου έως τα τέλη του μήνα και κατόπιν έως τις 18 Μαΐου

Τα σχήματα

Πέντε σχήματα έχουν εκφράσει αρχικό ενδιαφέρον, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται σημαντικές διεθνείς εταιρείες εξοπλιστικών συστημάτων. Πρόκειται για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τη Γερμανική Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG (KMW), την Ισραηλινή Plasan, την εκ Νοτίου Αφρικής Paramount Group και τον ελληνικό όμιλο Kouimtzis Group ο οποίος, έχοντας ήδη συμφωνήσει συνεργασίες με τρεις αμερικανικές εταιρείες του  τομέα των εξοπλιστικών συστημάτων, έχει επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον του να κατέβει στον πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Η ΕΛΒΟ κουβαλάει υποχρεώσεις της τάξεως των 85,4 εκατομμυρίων ευρώ και σωρευμένες ζημίες 170,3 εκατομμυρίων ευρώ

Το τελευταίο διάστημα δε στους ενδιαφερόμενους έχουν προστεθεί και άλλα ονόματα όπως η TATA, η Intracom Defence και άλλες εγχώριες εταιρείες από τον κλάδο της αυτοκίνησης βαρέων οχημάτων. Μένει ωστόσο να φανεί πόσοι εξ΄ αυτών θα καταθέσουν βιώσιμο business plan και θα κατεβάσουν εν τέλει προσφορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here