Τρία νέα στοιχεία αποτυπώνουν ότι “κάτι κινείται” στην πολύπαθη βιομηχανία ΕΛΒΟ, λίγους μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης για τη μεταβίβασή της στους νέους μετόχους. 

Πλέον, η εταιρεία δύναται να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και συνολικά για την εθνική οικονομία, κάτι που επεσήμανε σήμερα και ο Yπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έπειτα από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο εργοστάσιο της ΕΛΒΟ στη ΒΙΠΕΘ.

Τα τρία στοιχεία που βάζουν σε αναπτυξιακή τροχιά τη βιομηχανία είναι

  • ότι έχει ξεκινήσει την ανακαίνιση του χώρου
  • άρχισαν και οι πρώτες προσλήψεις
  • η δημιουργία business plan για να αναπτυχθεί το εργοστάσιο.

“Ένα εργοστάσιο, που κάποτε ήταν σπουδαίο, αλλά πέρασε σταδιακά σε μεγάλη παρακμή, με την προσπάθεια αυτή, αναγεννάται” δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Τον υπουργό υποδέχθηκαν ο εκ των μετόχων, αναπληρωτής γενικός διευθυντής και διευθυντής μάρκετινγκ, Αριστείδης Γλύνης και ο εκπρόσωπος της Ισραηλινής κοινοπραξίας (SK Group-Plasan) που συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα, Βασίλης Καραγιάννης και τον ξενάγησαν στο χώρο. Ο κ. Γεωργιάδης επικοινώνησε και με τη διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΛΒΟ, που βρίσκεται στο Ισραήλ και αργότερα στις δηλώσεις του τόνισε:

“Είμαστε πολύ υπερήφανοι, γιατί πιστεύουμε ότι το εργοστάσιο αυτό ενισχύει την ιδιαιτέρως σημαντική για την Ελλάδα, στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί μια παραγωγική μονάδα που θα προσφέρει θέσεις εργασίας, εξαγωγές και σημαντική μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα”.

Τις ευχαριστίες του προς την ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε ο κ. Γλύνης και πρόσθεσε: “Η ΕΛΒΟ είναι πολύ γνωστή, θεωρούμε ότι μπορούμε να μεταφέρουμε τεχνολογία, μπορούμε να κάνουμε την ΕΛΒΟ μια πύλη όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και τη γύρω περιοχή, μια πύλη που μπορεί να αναπτύξει και την ελληνική αμυντική βιομηχανία και όχι μόνο και θεωρούμε ότι είναι απόδειξη της αγαστής στρατηγικής σχέσης που έχει η Ελλάδα με το Ισραήλ”.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here