Θα τα βρείτε κατεβαίνοντας από το Σύνταγμα προς το Μοναστηράκι ή το αντίστροφο. Κάποια κρυμμένα μέσα σε στοές, κάποια άλλα σε μικρά στενά, κάποια χωρίς καμία πινακίδα να «δηλώνει» την ύπαρξη τους. Πάντως όλα αγαπούν τον καλό, ποιοτικό καφέ και σερβίρουν κούπες που αν μη τι άλλο έχουν κάτι να πουν.

Kaya

Είστε μπείτε από την στοά στην οδό Βουλής, είτε από τον μικρό πεζόδρομο στο τέλος της οδού Κολοκοτρώνη, θα πέσετε πάνω του. Χαρακτηριστικό του: η ουρά που σχηματίζεται νωρίς νωρίς το πρωί ή το μεσημέρι, από εραστές του καλού καφέ. Ο Λάμπρος και ο Αντώνης έχουν φτιάξει αυτό το μακρόστενο μαγαζί, όλο τζαμαρία με την διαγώνια μπάρα. Σερβίρουν μόνο espresso ή cappuccino και στους μύλους τους φιλοξενούν όλους σχεδόν τους Έλληνες roasters, έτσι πάντα θα έχετε κάτι ενδιαφέρον να δοκιμάσετε. Μπορείτε να τον πάρετε στο χέρι σε χάρτινό κυπελάκι ή σε πορσελάνινο φλιτζάνι και να τον απολαύσετε στα γρήγορα στους ψηλούς πάγκους μπροστά από την τζαμαρία. Όσο για την τιμή του… ίσως είναι το μαγαζί που σερβίρει τον φθηνότερο ποιοτικό espresso στην πόλη.

Βουλής 7, Σύνταγμα, τηλ. 2130284305

2 γουλιές 2 μπουκιές

Βρίσκεται κάτω από την πλατεία Κλαυθμώνος, απέναντι από την μικρή εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων. Προ Covid-19 δέχονταν τους καλεσμένους τους – έτσι τους αρέσει να αποκαλούν τους πελάτες – στη γεμάτη τούλι σάλα τους. Τώρα, βγάζουν τραπέζια στην παρακείμενη στοά και σερβίρουν από το παράθυρο τα καλούδια τους. Η Τάνια και ο Νίκος, ιδιοκτήτες, αγαπούν όσο τίποτα τον καφέ και δεν χάνουν την ευκαιρία να το δείξουν. Από τα χέρια της Τάνια θα δοκιμάσετε εξαιρετικά espresso (φτιάχνει επίσης εξαιρετικό flat white) ενώ ο Νίκος θα σας φορτώσει με αλμυρά ή γλυκά που φέρνει καθημερινά από τον Φούρνο του Τάκη στο Κουκάκι. Προσοχή όμως, μην πάτε με βαρύ άρωμα γιατί θα έχετε πρόβλημα.

Δραγατσανίου 8, Αθήνα, τηλ. 2103473444

Διαβάστε περισσότερα στο coffemag.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here