Γράφει η «ξενοδόχος»

Μέσα από 5 βασικούς άξονες περνά η επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού όπως τουλάχιστον επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Ρέτσος.

Ο κ. Ρέτσος εκτιμά ότι προκειμένου να περάσει ο ελληνικός τουρισμός στην επόμενη μέρα, μετά την πανδημία, θα πρέπει να υπάρξει καταρχάς συνέχιση μέτρων στήριξης ώστε να δημιουργηθεί η ‘’γέφυρα’’.

Επιπλέον, πολύ σημαντική είναι η μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή και στην υπηρεσία τουριστικού πακέτου προκειμένου να είναι ανταγωνιστικό το ελληνικό τουριστικό προϊόν σε σχέση με τις υπόλοιπες αγορές της Μεσογείου, η συμμετοχή του κλάδου στα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, οι ενιαίοι κανόνες ταξιδιού όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και τέλος, η βιώσιμη ανάπτυξη με διαχείριση προορισμών, ένας στόχος που είχε τεθεί ήδη από το 2019 όταν είχε τεθεί επί τάπητος το μείζον ζήτημα του υπερ-τουρισμού.

Έστω κι αν τώρα ο κλάδος είναι από τον υπερβολικό  στον μηδενικό τουρισμό το θέμα της βιώσιμης ανάπτυξης φαίνεται ότι είναι παραπάνω από επίκαιρο εν καιρώ πανδημίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here