Παρελθόν αποτελούν οι άθλιες χωματερές και όγκοι σκουπιδιών στην Πελοπόννησο καθώς τέθηκε σε λειτουργία όλο το σύμπλεγμα των μονάδων απορριμμάτων της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας.
   Το έργο ύψους 160 εκατ. ευρώ έφερε ολοκλήρωσε σε δύο χρόνια η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εγκαινιάζει τη μονάδα στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας.
     Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:
  • «Οι άθλιες χωματερές οι όγκοι σκουπιδιών γίνονται παρελθόν. Και η διαχείριση απορριμμάτων μετατρέπει ένα πρόβλημα σε προωθητικό μοχλό για το μέλλον της χώρας», είπε για να συνεχίσει για τα οφέλη στην Περιφέρεια αλλά και στο σύνολο της Ελλάδας: «Αυτή η μονάδα δεν απαλλάσσει απλά την περιφέρεια από το βραχνά της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης ανακουφίζει τους φορολογούμενους από πρόστιμα».
     Με το έργο δημιουργήθηκαν 800 θέσεις εργασίας, και 200 στη φάση της λειτουργίας.
Έκανε δε, ξεχωριστή μνεία στην ενεργειακή εξοικονόμηση που φέρνει η κυκλική οικονομία καθώς θα τροφοδοτεί με πράσινη ενέργεια 6.000 νοικοκυριά.
Επιπλέον με τη μονάδα εκπέμπονται 24.000 τόνοι λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
  •        Από την πλευρά του ο Γιώργος Περιστέρης ανοίγοντας την εκδήλωση σημείωσε
  • WASTE TREATMENT MEGALOPOLI, TERNA, 08NOV2023
  • πως,  “…η Πελοπόννησος αποκτά την πιο σύγχρονη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων…” για να συμπληρώσει ο πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή “…δημοπρατήθηκε το 2013, ξεκίνησε η κατασκευή της το 2021 και ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σε δύο χρόνια”. 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ