Περιθώρια ανόδου 27% προβλέπει το Citigroup για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, δίνοντας τιμή- στόχο τα 1,80 ευρώ, με σύσταση αγοράς. Σύμφωνα με τον οίκο η μετοχή της Πειραιώς διαπραγματεύεται με τιμή προς λογιστική αξία 0,34 και με πολλαπλασιαστή κερδών στο 8.

Σύμφωνα με τη Citigroup η τράπεζα στοχεύει μεσοπρόθεσμα σε διατηρήσιμη κερδοφορία (RoTE) 10%. Οι νέες εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη της Πειραιώς αναβαθμίζονται καθώς προβλέπουν επιστροφή στην κερδοφορία φέτος, και 54% αύξηση καθαρών κερδών το 2023. Τα κέρδη ανά μετοχή το 2025 εκτιμώνται σε 0,47 ευρώ

Η Citi δηλώνει ότι της αρέσει που η διοίκηση «καθαρίζει» τους ισολογισμούς του από Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (ΜΕΑ), ενισχύει τα κεφάλαια και βελτιώνει την αποδοτικότητα αυξάνοντας αμοιβές και προμήθειες.

Ειδικότερα η Πειραιώς στοχεύει φέτος σε κερδοφορία (RoTE) μεγαλύτερη από 5% Citigroup και μεγαλύτερη από 10% μεσοπρόθεσμα, ενώ η Citigroup εκτιμά ότι το κόστος λειτουργίας θα μειωθεί κατά 4% φέτος και 2% – 3% στα δύο επόμενα χρόνια, με τη βελτίωση του κόστους ως προς τα έσοδα να φθάνει από το 52% φέτος, στο 43% το 2024, χάρη στην προσπάθεια ψηφιοποίησης της τράπεζας βάσει του υλοποιούμενου σχεδίου μετασχηματισμού της.

Κλείδωσαν τα μονοψήφια ΜΕΑ

Οι πωλήσεις ΜΕΑ είναι κατά κανόνα εξασφαλισμένες. Το 2022 η Πειραιώς περιμένει να μειωθούν τα NPE σε μονοψήφιο ποσοστό και ειδικότερα σε 8%. Η Πειραιώς, αναφέρει η έκθεση «έχει ως επί το πλείστον κλειδώσει το σχέδιο μείωσης των ΜΕΑ». Μεσοπρόθεσμα η Πειραιώς στοχεύει να μειώσει περαιτέρω τα ΜΕΑ σε 3%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here