Στο εύρος των 4.08-4,22 με τελική τιμή στα 4,218 ευρώ για τη μετοχή στην χθεσινή “πρώτη” της διαδικασίας διάθεσης του 27% του μ.κ της Πειραιώς από το ΤΧΣ.

Αξιον προσοχής το γεγονός πως οι εντολές των επενδυτών πραγματοποιήθηκαν στο σύνολό τους υψηλότερα του άνω ορίου εύρους των 3,7-4 ευρώ, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την συνέχεια, από την Πέμπτη και μετά.

Ο λόγος; και μόνο που με την διάθεση του 27% θα διευρυνθεί σημαντικά η “ελεύθερη διασπορά” σημαίνει ότι συνακόλουθα θα διαφορποιηθεί η στάθμιση για την Πειραιώς στους διεθνείς δείκτες FTSE/Russell, MSCI στα κάθε λογής ETF’s και GREKs.

Οντως, στον MSCI Standard Greece- η μετοχή της Πειραιώς σταθμίζεται με “βαρύτητα” 7,85% στην διαμόρφωση του δείκτη, έβδομη στην σχετική κατάταξη από τις συνολικά 10 του “καλαθιού”.

Τι σημαίνει αυτό; (δυνητικά) περισσότερες εισροές από ξένα funds, καθώς η αναπροσαρμογή θα γίνει από την επομένη κιόλας της ολοκλήρωσης του placement, δλδ από την Πέμπτη.

Πρακτικά οι αγοραστές στα 4,08-4,22 ευρώ, στην χθεσινή συνεδρίαση προεξοφλούν πως η τιμή διάθεσης μπορεί να είναι ακόμη και στα 4 ευρώ (3,95) με μικρό discount και μεγαλύτερο περιθώριο υπέρ απόδοσης.

     Να σημειωθεί πως, η αποτίμηση της Πειραιώς είναι στα 5,274 δισ. ευρώ- πλέον από χθες- στην έκτη θέση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ