Αντιστροφή της τάσης του δείκτη αποθεματοποίησης στις Γενικές Ασφάλειες με πτώση 10 μονάδες παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, μετά από έτη αυξητικής πορείας. Η πτώση προέρχεται κυρίως από το αυτοκίνητο σύμφωνα με την KPMG.

Σύμφωνα πάντα με την KPMG παρατηρείται σταδιακή σύγκλιση δεικτών μεταξύ των οικονομικών και εποπτικών καταστάσεων κατά Solvency II. Η σταδιακή και σταθερή απελευθέρωση αποθεμάτων, κυρίως στο αυτοκίνητο συμβάλει στην σύγκλιση του ύψους αποθεμάτων μεταξύ των δύο αναφορών κάτι που ήταν αναμενόμενο λόγω ΔΠΧΑ 17 το οποίο προβλέπει την βέλτιστη εκτίμηση για την επιμέτρηση των αποθεμάτων με όμοιες πρακτικές με τις εποπτικές αναφορές.

Η σταθεροποίηση της παραγωγής στο αυτοκίνητο με παράλληλη μείωση του επιπέδου σχετικών αποθεμάτων επέφερε την αντίστροφή της τάσης του δείκτη αποθεματοποίησης με πτώση κατά 16 μονάδες το 2017.

Η απελευθέρωση που υπήρξε το 2015 δεν επέτρεψε να γίνει αντιληπτή η μείωση του δείκτη έως και το 2016 λόγω της παράλληλης πτώσης των ασφαλίστρων κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Ελ. Ε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here