ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, Γεώργιος Ξενόφος, Διευθύνων Σύμβουλος, Professional Computer Services

Αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει, η Professional Computer Services (PCS) έχει αναπτύξει σήμερα μια μοντέρνα λύση για την επιτυχημένη διαχείριση του κύκλου εργασιών ασφαλιστικών εταιρειών και ταμείων ασφάλισης, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην συνέντευξη που ακολουθεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γεώργιος Ξενόφος.

Ποια είναι η δραστηριότητα της εταιρείας σας και ποια η πορεία-εξέλιξή της στην ελληνική αγορά;

H Professional Computer Services AE είναι μία από τις πλέον εξειδικευμένες και ηγετικές εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού στην Ελλάδα. Το «ταξίδι» της εταιρείας ξεκίνησε το 1993, όταν οραματιστήκαμε μια εταιρεία πληροφορικής η οποία θα παρείχε αξιόπιστες, ολοκληρωμένες λύσεις σε κάθετους τομείς του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια, η PCS αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη σχεδόν του συνόλου των τραπεζικών ιδρυμάτων και των θεσμικών επενδυτικών εταιρειών στην Ελλάδα. Τα στελέχη μας έχουν σημαντικότατη εμπειρία στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων σε κάθετους τομείς του χρηματοπιστωτικού χώρου, όπως Wealth Management, Αμοιβαία Κεφάλαια, Θεματοφυλακή, Συνταξιοδοτικά κ.λπ., ενώ έχουμε ολοκληρώσει επιτυχημένες εγκαταστάσεις συστημάτων σε 10 χώρες.

Ποιες είναι οι εξειδικευμένες λύσεις που παρέχετε στους πελάτες σας;

 Η PCS αναπτύσσει ολοκληρωμένα (κυρίως middle office-back office) πληροφοριακά συστήματα για την καθημερινή λειτουργική υποστήριξη των εταιρειών διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, της διάθεσης Α/Κ (είτε στο δίκτυο μιας τράπεζας είτε over the web), την υποστήριξη των υπηρεσιών θεματοφυλακής των τραπεζών, των εταιρειών διαχείρισης περιουσίας (wealth management, private banking) και την παρακολούθηση του μετοχολογίου των εισηγμένων εταιρειών σε ΧΑΑ και ΧΑΚ.

Το portfolio των λύσεών μας συμπληρώνεται με την υποστήριξη των back office operation των χρηματιστηριακών εταιρειών και την υποστήριξη των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων του 2ου και 3ου πυλώνα ασφάλισης (δηλαδή ασφαλιστικών εταιρειών και επαγγελματικών ταμείων).

Με περισσότερες από 50 υλοποιήσεις σε μεγάλους οργανισμούς στην Ευρώπη και την Αφρική, η PCS δίνει τη δυνατότητα σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα να αξιοποιήσουν λύσεις προηγμένης τεχνολογίας, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά, ευέλικτα και ικανά να ανταποκρίνονται στις επιχειρηματικές προκλήσεις.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως μέσω των λύσεων της PCS αποτιμώνται καθημερινά επενδύσεις που αντιστοιχούν στο 79% του ενεργητικού των ΑΕΔΑΚ στην Ελλάδα (source: ethe.org.gr) ή το 86% του πλήθους των UCITS Funds στην Κύπρο (source: cifacyprus.org).

Πώς αποφασίσατε να εισέλθετε και στην ασφαλιστική αγορά;

 Αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχουμε αποκομίσει, αναπτύξαμε μια μοντέρνα λύση για την επιτυχημένη διαχείριση του κύκλου εργασιών ασφαλιστικών εταιρειών και ταμείων ασφάλισης. Από έρευνα που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι οι περισσότερες λύσεις που υπάρχουν σήμερα στην αγορά είναι αρκετά παλιές, με περιορισμένη λειτουργικότητα, ανεπτυγμένες σε παλιές τεχνολογίες.

Η λύση PCS Group Pension είναι μια σύγχρονη λύση λογισμικού, η οποία καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες των παρόχων ομαδικών συντάξεων. Η πλατφόρμα διαθέτει πλούσια λειτουργικότητα, που απλοποιεί τις πολύπλοκες διαδικασίες της διαχείρισης των ατομικών λογαριασμών συνταξιοδότησης (IRAs), την τήρηση των κανονισμών που τους διέπουν, τον ορισμό των επενδύσεων, την παρακολούθηση των εισφορών/συναλλαγών και τη δημιουργία όλων των απαραίτητων αναφορών.

Η λύση βασίζεται σε σύγχρονες τεχνολογίες, ενσωματώνει τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, καλύπτει πλήρως όλες τις λειτουργικές προσδοκίες, ικανοποιώντας κανονιστικές απαιτήσεις, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί τον λειτουργικό κίνδυνο και το κόστος, αυτοματοποιώντας χρονοβόρες και επαναλαμβανόμενες διαδικασίες.

Η πρότασή μας συμπληρώνεται και από ένα εύχρηστο portal, που ψηφιοποιεί και υποστηρίζει όλες τις δραστηριότητες front-office και επικοινωνίας μεταξύ ταμείων ασφάλισης, ασφαλιστικών οργανισμών, αποταμιευτών, επαγγελματικών φορέων, εργοδοτών ή άλλων μερών, μεγιστοποιώντας την ευκολία και την ποιότητα των υπηρεσιών.

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

 Κύριο μέλημα της εταιρείας μας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας λύσεων και επαγγελματικών υπηρεσιών, αποσκοπώντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας και την ικανοποίηση των προσδοκιών τους. Η συνέπεια, ο επαγγελματισμός και η άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών μας αποτελούν βασικές αρχές της φιλοσοφίας μας.

Επιδιώκουμε ειλικρινείς και καθαρές σχέσεις με τους πελάτες μας, οι οποίοι μας επιβραβεύουν (και τους ευχαριστούμε ειλικρινά για αυτό) με την πολύχρονη συνεργασία και εμπιστοσύνη τους.

……………………..

αναδημοσίευση, Περιοδικό ΧΡΗΜΑ, τευχ. Μάρτιος-Απρίλιος 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here