Στις 18 Σεπτεμβρίου έγινε γνωστό, πως η Lamda Development θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. Ευρώ. Επίσημη ανακοίνωση προς τις αρμόδιες αρχές δεν έχει γίνει ακόμη για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας….
  • Πρόκειται για μια αύξηση κεφαλαίου το ύψος της οποίας ξεπερνά τα 612,2 εκατ. της τρέχουσας αποτίμησης.
Το ερώτημα που αυτόματα προκύπτει είναι τι συμφέρει στους μικρομέτοχους της Lamda Development σήμερα….
Το www.Banks.com.gr θα επιχειρήσει να προσεγγίσει τις πιθανότητες και τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
  •      Για να μην δημιουργηθεί  dilution θα πρέπει ο κάθε μέτοχος να συμμετάσχει με όσα χρήματα έχει σε αξία μετοχών.
Πρώτη εκτίμηση: Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου προφανώς θα είναι χαμηλότερη της σημερινής χρηματιστηριακής (σε discount) ώστε με τον τρόπο αυτό να έχουν κίνητρο συμμετοχής όλοι οι ενδιαφερόμενοι μέτοχοι, ασχέτως μεγέθους και ισχύος.
Στο ενδεχόμενο μη κάλυψης ο βασικός μέτοχος έχει δεσμευτεί πως θα καλύψει δικαιώματα…
Ο κίνδυνος μη κάλυψης, είναι μάλλον θεωρητικός καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη συμφωνηθεί η συμμετοχή “ηχηρών” ονομάτων.
Μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει γνωστή ουδεμία λεπτομέρεια για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Δεύτερη εκτίμηση: Αν όμως η συμμετοχή γίνει με σχέση 1:1 στην τρέχουσα τιμή, τότε θα έχουμε εξαναγκασμό των υφιστάμενων μικροεπενδυτών σε παραίτηση με ζητούμενο πλεονέκτημα υπέρ των νέων μεγαλομετόχων οι οποίοι θα εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda. 
Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά, μέχρι να γίνουν γνωστοί -επιτέλους κι επισήμως- οι όροι και οι προυποθέσεις αυτής της τόσο μεγάλης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here