Η PayPal Holdings Inc εντάχθηκε στην αγορά κρυπτογράφησης την Τετάρτη, επιτρέποντας στους πελάτες να αγοράσουν, να πουλήσουν και να κρατήσουν bitcoin και άλλα εικονικά νομίσματα χρησιμοποιώντας τα διαδικτυακά πορτοφόλια της εταιρείας ψηφιακών πληρωμών των ΗΠΑ.

Οι πελάτες της PayPal θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για να κάνουν αγορές σε 26 εκατομμύρια εμπόρους στο δίκτυό της από τις αρχές του 2021, ανέφερε η εταιρεία σε μία δήλωση.

  • «Η PayPal ελπίζει ότι η υπηρεσία θα ενθαρρύνει την παγκόσμια χρήση εικονικών νομισμάτων και θα προετοιμάσει το δίκτυό της για νέα ψηφιακά νομίσματα που μπορεί να αναπτυχθούν από κεντρικές τράπεζες και εταιρείες», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Dan Schulman σε συνέντευξή του.
  • «Συνεργαζόμαστε με τις κεντρικές τράπεζες και σκεφτόμαστε όλες τις μορφές ψηφιακών νομισμάτων και πώς η PayPal μπορεί να διαδραματίσει ρόλο», είπε.

Οι κάτοχοι λογαριασμού στις ΗΠΑ θα μπορούν να αγοράζουν, να πωλούν και να διατηρούν κρυπτονομίσματα στα πορτοφόλια PayPal τους τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε η εταιρεία. Σχεδιάζει να επεκταθεί στο Venmo και σε ορισμένες χώρες το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Άλλες κύριες εταιρείες fintech, όπως ο πάροχος πληρωμών κινητής τηλεφωνίας Square Inc και η εταιρεία εφαρμογών διαπραγμάτευσης μετοχών Robinhood Markets Inc, επιτρέπουν στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα, αλλά η έναρξη της PayPal είναι αξιοσημείωτη δεδομένης της τεράστιας εμβέλειας.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, έχει 346 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς σε όλο τον κόσμο και επεξεργάστηκε 222 δισεκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές το δεύτερο τρίμηνο.

Τα κρυπτονομίσματα τείνουν να είναι ευμετάβλητα, καθιστώντας τα ελκυστικά για τους κερδοσκόπους, αλλά πολύ λιγότερο ελκυστικά για τους εμπόρους και τους αγοραστές. Οι συναλλαγές ήταν πιο αργές και πιο δαπανηρές από άλλα κύρια συστήματα πληρωμών.

Οι πληρωμές κρυπτονομισμάτων στην PayPal θα διευθετηθούν χρησιμοποιώντας νομίσματα fiat, όπως το δολάριο ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι οι έμποροι δεν θα λαμβάνουν πληρωμές σε εικονικά νομίσματα, ανέφερε η εταιρεία.

Πολλές κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να αναπτύξουν ψηφιακές εκδόσεις των νομισμάτων τους τα επόμενα χρόνια, ενώ η Facebook Inc ηγήθηκε της δημιουργίας ενός έργου κρυπτογράφησης που ονομάζεται Libra το 2019. Η PayPal ήταν ιδρυτικό μέλος αλλά αποχώρησε μετά από μερικούς μήνες .

Η PayPal, το οποίο εξασφάλισε την πρώτη άδεια υπό όρους κρυπτογράφησης από το υπουργείο οικονομικών υπηρεσιών της Νέας Υόρκης, θα επιτρέψει αρχικά την αγορά bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, όπως ethereum, bitcoin cash και litecoin, ανέφερε. Συνεργάζεται με την Paxos Trust Company για να προσφέρει την υπηρεσία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here