Το 12% των θανάτων από καρδιολογικά αίτια οφείλεται στο παθητικό κάπνισμα! Σε μια χώρα που ο αντικαπνιστικός νόμος έχει καταντήσει ανέκδοτο ίσως αυτό το στοιχείο, στο οποίο αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ), Κωνσταντίνος Τσιούφης στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που διοργάνωσε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), μπορέσει να ταρακουνήσει την πολιτεία και τους καπνιστές…

«Το κάπνισμα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, ανακοπής, αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και περιφερικής αγγειοπάθειας. Παρά το γεγονός ότι είναι γνωστές οι επιβλαβείς επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία, ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης αγνοεί ότι το κάπνισμα είναι μια από τις κύριες αιτίες θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο», ανέφερε και κάλεσε τους υπεύθυνους φορείς να υιοθετήσουν τα απαραίτητα μέτρα και μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

700 χιλιάδες πρόωροι θάνατοι στην Ευρώπη οφείλονται στο κάπνισμα, ενώ παγκοσμίως καταγράφεται ένα θάνατος κάθε 10 δευτερόλεπτα λόγω τσιγάρου. Την ίδια ώρα, η πολιτεία διαχρονικά αποτυγχάνει να εφαρμόσει την αντικαπνιστική νομοθεσία με αποτέλεσμα κλειστοί δημόσιοι χώροι να μετατρέπονται σε θαλάμους αερίων. Είναι ευθύνη της πολιτείας να εφαρμόσει το νόμο, η κοινή γνώμη είναι έτοιμη, σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Π. Μπεχράκης.

Περισσότερα στο virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here