Οι επιχειρήσεις που στηρίζουν την ελληνική οικονομία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού βρέθηκαν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, για 21η συνεχόμενη χρονιά, στο επίκεντρο της επετειακής Τελετής Απονομής των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ, τα οποία διοργανώνει το περιοδικό ΧΡΗΜΑ σε συνεργασία με την ethosEVENTS και το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr.

Tα βραβεία-θεσμός, πλέον, για την ετήσια αξιολόγηση των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών, τα οποία φέτος θα διεξήχθησαν στο ξενοδοχείο Divani Caravel με φυσική παρουσία, καθώς και με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Expo Complex, τίμησαν με τη συμμετοχή τους εξέχοντες θεσμικοί ομιλητές αλλά και σημαντικοί εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας και της αγοράς.

Θεσμική ομιλία παρέθεσε ο κ. Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ, Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ)

“Τα βραβεία αυτά είναι θεσμός και δείχνουν κάθε χρόνο τι συμβαίνει στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Οι εταιρείες αυτές υιοθετούν τις καλύτερες αντιλήψεις και κατευθύνονται με περιβαλλοντικά κριτήρια και στις επενδύσεις τους.Στο Υπερταμείο που δημιουργήθηκε με δυσκολία και επιβλήθηκε από τους πιστωτές, προσπαθούμε να αλλάξουμε πράγματα και κοιτάμε πρακτικές άλλων χωρών. Στο επενδυτικό κομμάτι θα προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε το Υπερταμείο σε ένα Sovereign wealth fund και έχουμε το βασικό core business. Εταιρείες μας από προβληματικές ΔΕΚΟ τις βελτιώνουμε και δίνουμε προοπτική αναδιάρθρωσης. Επενδύσαμε σε εταιρικά ομόλογα 100 εκατ, και αυτό δείχνει ότι μπαίνουμε σε τέτοια δραστηριότητα” τόνισε.

Τέλος ο κ. Δημητριάδης εστίασε στην περίπτωση μας θυγατρικής, την ΔΕΗ, η οποία από χρεοκοπημένη εταιρεία έχει μετατραπεί σε δυναμική, εξωστρεφή, εταιρεία που αναπτύσσεται και στο εξωτερικό. 

Αυτό επιβεβαιώνει ότι αν εφαρμοστεί το σωστό μάνατζμεντ και η στρατηγική έρχονται αποτελέσματα που μπορούν να εκπλήξουν. 

“Ο στόχος του νέου νόμου που θα έρθει σύντομα θα δώσει ευελιξία σε τέτοιες εταιρείες, αν θέλουμε να τις αλλάξουμε” τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ, Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ).

Φωτό: ©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ