Από το Νταβός, στους Δελφούς, ο Νίκος Σταθόπουλος και οι χρησμοί του πιο πετυχημένου Ελληνα private equity funder.

Όταν ο Νίκος Σταθόπουλος “κλείνοντας” την δουλειά για την Pharmathen του Βασίλη Κάτσου, φάνηκε να ρίχνει…μαύρη πέτρα πίσω του από την ελληνική αγορά, ελάχιστοι περίμεναν πως θα ξαναδούν- και μάλιστα σχετικά σύντομα- τον “ένα εκ των δέκα κορυφαίων στελεχών των private equities, σύμφωνα με τους Financial Times” να επιστρέφει στη γενέθλια γη και μάλιστα τόσο “ζεστός” για deals.

  • “Η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει κομμάτι από τα 1,7 τρισ δολάρια από τα private equity funds” ήταν ο τίτλος, που βγήκε από την τοποθέτηση του 49χρονου, επικεφαλής της BC Partners.

Άλλαξε ρότα, ο Νίκος; διερωτήθηκαν αρκετοί οι οποίοι γνώριζαν τον deal maker από παλιότερες δουλειές και κινήσεις του (Aegean Airlines, Πάρνηθα, Λασκαρίδης κ.λ.π) καθώς ο mr BC Partners κατά κανόνα ασχολούνταν με big deals και όχι μικροδουλειές.

Το big deal, που έκανε στην Ελλάδα ήταν αυτό με τον Βασίλη Κάτσο για την Pharmathen, μία συμφωνία που συζητήθηκε σε επιχειρηματικά και χρηματιστηριακά γραφεία καθώς ήταν από τα ελάχιστα που κλείνονταν στην άνυδρη ελληνική επενδυτική αγορά και ήταν αυτό, που έβγαλε μπροστά τον δραστήριο νεαρό επιχειρηματία.

Το ότι οι δύο τους δεν ξανα-συνεργάστηκαν, δεν έχει και τόση σημασία, ο Νίκος Σταθόπουλος χαιρέτησε την ελληνική αγορά, ο δε Βασίλης Κάτσος με όχημα την VNK προχώρησε σε άλλες επόμενες 2-3 συμφωνίες με τον Γερμανό, με τον Λάτση, διεκδίκησε την Avis κ.λ.π.

Το αν οι δυό τους πρόκειται να ξανα-συναντηθούν δεν το γνωρίζω, ούτε μπορώ να επιβεβαιώσω την πληροφορία πως οι δύο τους επικοινώνησαν και πάλι τις τελευταίες μέρες.

Αυτό, που κρατάω όμως είναι, πως ο Νίκος Σταθόπουλος ήταν στους Δελφούς, ήταν θετικός μιλώντας από το βήμα του 3ου Οικονομικού Φόρουμ και το πολύ σημαντικό ότι οι επαφές του στις διεθνείς αγορές είναι πάντα σε υψηλότατο επίπεδο.

Ήταν ίσως ο μόνος Έλληνας, ο οποίος είχε παρευρεθεί στο Νταβός, τον Ιανουάριο του 2017, χτίζοντας συμμαχίες με παράγοντες που εκείνο το διάστημα “έβλεπαν” Ελλάδα.

Το ότι ο αυτοδημιούργητος, ο οποίος βρίσκεται στο Hall of Fame των private equities, του κλάδου που διαχειρίζεται 3 τρισ $ ήταν στους Δελφούς, είχε συναντήσεις με 2-3 έλληνες παράγοντες και συνεργάτες του σε παλιότερες δουλειές, με βάζει σε σκέψεις.

Σε καλές σκέψεις, για πιθανά νέα big deals του mr BC Partners στην Ελλάδα.

Θα περιμένω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here