Ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος, ζητά από την Κυβέρνηση να επιτραπεί το δικαίωμα της επιλογής στην εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τελευταίας τεχνολογίας.

Μετά την προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν, η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να απαντήσει εντός δύο μηνών για τις προθέσεις της.

Ο Σ.Ε.Ε.Α.Ε θεωρεί ότι η απαγόρευση εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι παράνομη ενώ καταγγέλλει ότι οι δασμοί στα νέα σε ηλικία αυτοκίνητα που εισάγουν είναι αρκετά υψηλή.

Ο Σ.Ε.Ε.Α.Ε. ζητά από την ελληνική κυβέρνηση και τους επιτελείς να εναρμονιστούν με την κοινοτική νομοθεσία και να καταργήσουν τα παράνομα χαράτσια. Για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που εισάγονται στην Ελλάδα, ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος, θεωρεί ότι είναι παράνομη η επιβολή Περιβαλλοντικού Τέλους Ταξινόμησης. Αναφέρει ακόμη ότι αν δεν αλλάξει η νομοθεσία δεν πρόκειται να αναπνεύσει η αγορά του αυτοκινήτου, η οποία εδώ και πολλούς μήνες, λόγω της πανδημίας, έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό.

Γ. Βασιλάκης (ΣΕΑΑ): Κάθε μήνα 350 ηλεκτρικά μπαίνουν στην κυκλοφορία