Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Τετάρτης στις 15:30, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή παραλαβής των πρώτων 3 νέων αεροσκαφών από συνολικά 46 Airbus της Aegean, στην Τεχνική βάση της Aegean (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών).

Λίγο αργότερα, στις 17:30, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η Aegean, υλοποιεί την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, συνολικής αξίας 6 δισ. δολαρίων. Επενδύει στο μέλλον, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμων. Στοχεύει  στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της έναντι των υπόλοιπων αερομεταφορέων αλλά και στη μείωση εκπομπών ρύπων και αποτυπώματος θορύβου.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται ακόμη τρία A320neo που με την παραλαβή τους θα εντάσσονται άμεσα στον στόλο της Aegean επίσης στα δρομολόγια εξωτερικού…

Συνολικά, η Aegean θα παραλάβει  46 νέα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo και Α321neo, συνολικής αξίας 6 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου, έως το 2024.

H αρχική παραγγελία του Ιουνίου του προηγούμενου έτους για 30 αεροσκάφη του τύπου προς την Airbus έχει επεκταθεί με 16 επιπρόσθετα.

Mέχρι τον Ιούλιο του 2020, θα παραλάβει συνολικά 6 αεροσκάφη του νέου τύπου για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του δικτύου της σε συνολικά 155 προορισμούς, 19,2 εκατ. θέσεις και 65 αεροσκάφη για το 2020. Η ανανέωση και η αύξηση του στόλου της Aegean με τα Α320neo εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, διεθνώς, μειώνοντας σημαντικά το λειτουργικό κόστος της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παραγγελία να είναι η τρίτη, κατά σειρά, στη δεκαεννιάχρονη ιστορία της αεροπορικής.

Το θερινό πρόγραμμα της Aegean

Φέτος η Aegean προσφέρει 19,2 εκατ. θέσεις, αυξημένες κατά 1,5 εκατ. θέσεις σε σχέση με το 2019. Η αναπτυξιακή στρατηγική της Aegean για το 2020 βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

  1. Διεύρυνση της δραστηριότητας και επέκταση της παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη, αλλά και λειτουργία βάσης αεροσκαφών από την Κέρκυρα, φτάνοντας πλέον τις 8 βάσεις.
  2. Συνεχιζόμενη επένδυση στον κύριο κόμβο της Αθήνας.
  3. Προσήλωση στην προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προσθέτει 11 νέα δρομολόγια στο συνολικό πρόγραμμά της σε διεθνείς προορισμούς από τις βάσεις της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και τη νέα βάση της Κέρκυρας. Ταυτόχρονα, εντάσσει 3 νέους προορισμούς στο δίκτυό της προς Μπέρμιγχαμ, Πάφο και Μπιλμπάο.

Παράλληλα, σχεδιάζει αύξηση της χωρητικότητας σε επιπλέον 47 δρομολόγια εξωτερικού, προσθέτοντας συνολικά 1,1 εκατ. θέσεις στην ετήσια δραστηριότητά της, ώστε να φτάσει τα 11,4 εκατ. θέσεις (εξωτερικού) συνολικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here