Σαφής παρέμβαση, κύκλων της Τράπεζας της Ελλάδος, δίνει απάντηση στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν στην αγορά όσον αφορά τη σχέση της Ellington Solutions, της Ellington Management Group των ΗΠΑ, της Rinoa και τις αυξήσεις κεφαλαίου στην Attica Bank
  • Aξιόπιστες πηγές από την κεντρική μας Τράπεζα διαβεβαιώνουν ουδεμία επιστολή έχει παραληφθεί με αποστολέα την αμερικάνικη Ellington Management Group, στην οποία να αμφισβητείται η σχέση της με την Ellington Ελλάδας.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ούτε η Κεντρική Τράπεζα ούτε οι Αρχές του Χρηματιστηρίου έχουν την υποχρέωση να διαψεύδουν φανταστικά σενάρια.
Σχετικά με τη Rinoa Ltd, η οποία συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank το 2021, οι ίδιοι κύκλοι προσκείμενοι στον Γ. Στουρνάρα αναφέρουν ότι κατά την άποψη της διοίκησης της ΤτΕ, η Rinoa Ltd είναι υπαρκτό και απολύτως σοβαρό εταιρικό σχήμα.
  • Όλες οι διαδικασίες της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου , υπό τη διοίκηση του Κωνσταντίνου Μακέδου, έγιναν νόμιμα και με πλήρη τήρηση όλων των προβλεπόμενων ελέγχων.
Στο σχήμα που μετείχε στην αύξηση, επικεφαλής ήταν το ΤΧΣ από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου και από πλευράς ιδιωτικού τομέα η Rinoa LTD, επενδυτικό όχημα που συμβουλεύει η Ellington Solutions, σε συντονισμό με το ΤΜΕΔΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here