Την αναθεώρηση, το συντομότερο δυνατό, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα μέτρα προστασίας που αφορούν πρόβλεψη 50 ατόμων ως μέγιστο αριθμό σε συνέδρια ζητεί με επιστολή της στο κυβερνητικό επιτελείο ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Όπως μάλιστα επισημαίνεται σχετικά, δεν νοείται συνέδριο κάτω των 50 συμμετεχόντων και με την εν λόγω απόφαση, προωθείται στη χώρα μας τελικά η εξολοκλήρου απαγόρευση διεξαγωγής συνεδρίων και άλλων συναφών εκδηλώσεων.

  • Η επιστολή εστάλη στους κ.κ.  Γιώργο Γεραπετρίτη, Υπουργό Επικρατείας, Βασίλη Κικίλια, Υπουργό Υγείας, Χάρη Θεοχάρη, Υπουργό Τουρισμού και Νίκο Χαρδαλιά, Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων με κοινοποίηση και στον κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, Πρόεδρο Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Με την με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.53080 ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στις 29/08/2020 και η οποία αφορά μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούνται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις κλπ. προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, προβλέφθηκαν τα 50 άτομα ως ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε ένα συνέδριο.

  • «Η πρόβλεψη του συγκεκριμένου οριζόντιου περιορισμού, ο οποίος τίθεται ανεξάρτητα από το εμβαδόν και τη χωρητικότητα του χώρου που διεξάγεται το συνέδριο, είναι κατά την άποψη μας αδικαιολόγητος. Τα συνέδρια διεξάγονται βάσει ειδικών αυστηρών πρωτοκόλλων που προβλέπονται στη με αριθμό 10249/3-7-2020 ΚΥΑ, των οποίων η τήρηση λόγω της φύσεως της συγκεκριμένης δραστηριότητας διασφαλίζεται πλήρως».

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση υποχρεώνεται μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων να διακόψουν ουσιαστικά τη λειτουργία τους και ουσιαστικά “ακυρώνεται” η υφιστάμενη ισχύς των υγειονομικών πρωτοκόλλων που είχαν καθιερωθεί πρόσφατα για το ασφαλές “άνοιγμα” των υβριδικών συνεδρίων (FtF σε συνδυασμό με διαδικτυακή παρακολούθηση), τα οποία είχαν εγκριθεί και ανακοινωθεί από το Υπουργείο Τουρισμού (03 Ιουλίου 2020) και κοινοποιηθεί στα αρμόδια υπουργεία.

  • «Τόσο οι ίδιες οι εταιρείες / επαγγελματίες που ασχολούνται με τη διοργάνωση συνεδρίων, όσο και πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις οι οποίες ασχολούνταν με το συγκεκριμένο αντικείμενο και από αυτό προερχόταν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους, επηρεάζονται σημαντικά.
  • Παράλληλα και πλήθος άλλων επιχειρήσεων που είχαν έσοδα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα δέχονται και αυτές ένα ακόμα τεράστιο πλήγμα.
  • Επί της ουσίας, με την εν λόγω απόφαση, προωθείται στη χώρα μας η εξολοκλήρου απαγόρευση διεξαγωγής συνεδρίων και άλλων συναφών εκδηλώσεων, καθώς δεν νοείται διοργάνωση με λιγότερους από 50 συμμετέχοντες.
  • Ήδη, με τη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ, σημαντικές συνεδριακές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το προσεχές χρονικό διάστημα εσωτερικού ή και διεθνούς χαρακτήρα ακυρώθηκαν.
  • Πρόκειται για εκδηλώσεις που η χώρα μας είχε μεγάλη ανάγκη τόσο σε επίπεδο εσόδων που θα αποκόμιζε από αυτές, αλλά κυρίως για την προβολή και τη θετική εικόνα της Ελλάδας ως προορισμός», επισημαίνεται στην επιστολή, καταλήγοντας στο αίτημα να αναθεωρηθεί το συντομότερο η συγκεκριμένη απόφαση.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ