Παράταση στο Νόμο Κατσέλη θα δώσει η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που θα εκδοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αυτό ανέφερε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης. Η παράταση θα δοθεί μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας.

Ο κ.Δραγασάκης ανέφερε ακόμα ότι το ιδιωτικό χρέος είναι η πιο οδυνηρή κληρονομιά της κρίσης.

“Το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους απειλεί τις τράπεζες αλλά απειλεί την ίδια την οικονομία και την κοινωνία. Πρέπει να δώσουμε δεύτερη ευκαιρία.

Πίσω από τα χρέη των ανθρώπων βρίσκονται οι αλλαγές των συνθηκών. Άλλος έχασε τη δουλειά του , ανατράπηκαν τα δεδομένα στην αγορά. Θέλουμε να δίνουμε δεύτερη ευκαιρία” είπε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης παρουσιάζοντας την τροπολογία που προβλέπει την παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού για επιχειρήσεις.

Περιγράφοντας τις ρυθμίσεις της τροπολογίας ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι δίνεται η δυνατότητα ακόμα κι αν δεν συμφωνήσουν όλοι οι πιστωτές να μπορεί αν υπάρχει ρύθμιση μόνο με το δημόσιο ή με φορείς κοινωνικής ασφάλισης αν βεβαίως οι οφειλές προς το δημόσιο είναι άνω από 15% των συνολικών οφειλών.

Καταλήγοντας ο κ. Δραγασάκης εξήγγειλε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράταση του νόμου Κατσέλη.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here