Η Eurobank ολοκλήρωσε, ως αποκλειστικός διοργανωτής, τη σύναψη τριών ομολογιακών δανείων, συνολικού ύψους 201,9 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση τριών εκ των εταιρειών του ομίλου TOTAL EREN στην Ελλάδα, οι οποίες λειτουργούν Αιολικά και Φωτοβολταϊκά Πάρκα, συνολικής ισχύος 162,4 MW.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη χρηματοδότηση συμμετέχουν η Eurobank Ελλάδας μαζί με τις θυγατρικές της στην Κύπρο (Eurobank Cyprus Limited) και το Λουξεμβούργο (Eurobank Private Bank Luxembourg SA), καλύπτοντας συνολικά το ποσό των 131,9 εκατ.ευρώ, καθώς και η Alpha Bank με το ποσό των 70 εκατ. ευρώ.

Σκοπός των ομολογιακών δανείων είναι, μεταξύ άλλων, η πλήρης αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού των τριών εταιρειών καθώς και η διευκόλυνση επίτευξης των εταιρικών τους στόχων.

Ο όμιλος TOTAL ERΕN δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της παραγωγής ενέργειας μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικής, ηλιακής, υδροηλεκτρικής) και διαθέτει σημαντική παρουσία στην Ελλάδα μέσω της EREN Hellas Energy S.A., θυγατρικής εταιρείας του ομίλου.

Όπως τονίζεται από την Eurobank, η ολοκλήρωση της σύνθετης αυτής συναλλαγής εντάσσεται στη στρατηγική της Eurobank για τη στήριξη συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας, με εξέχουσα θέση τον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που διαθέτει ισχυρή δυναμική και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι, εκτός από αποκλειστικός διοργανωτής της συγκεκριμένης συναλλαγής, η Eurobank είναι ο μοναδικός συμβαλλόμενος Αντιστάθμισης Επιτοκιακών Κινδύνων (Hedging Counterparty) που απορρέουν από τα τρία ομολογιακά δάνεια, ενώ έχει αναλάβει να τηρεί το σύνολο των τραπεζικών λογαριασμών των δανειζόμενων εταιρειών (Account Bank) καθώς και το ρόλο του Εκπρόσωπου των Ομολογιούχων και Πληρεξούσιου Καταβολών (Bondholder & Facility Agent).

Η Total Eren, που ιδρύθηκε το 2012 από τους Pâris Mouratoglou και David Corchia, έχει δημιουργήσει παγκοσμίως ένα σημαντικό και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο αιολικών, φωτοβολταϊκών και υδροηλεκτρικών έργων εγκατεστημένης μικτής ισχύος άνω των 1.300 MW, σε λειτουργία ή υπό κατασκευή.

Μέσω συνεργασιών με τοπικές εταιρείες, η Total Eren στην παρούσα φάση αναπτύσσει πολυάριθμα ενεργειακά έργα σε χώρες και περιοχές όπου η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές αποτελεί μια οικονομικά βιώσιμη απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας, όπως στην Ασία-Ειρηνικό, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Στόχος της είναι να επιτύχει συνολική καθαρή εγκατεστημένη ισχύ άνω των 3 GW έως το 2022. Την 1η Δεκεμβρίου 2017, η Total S.A, ο μεγάλος παγκόσμιος ενεργειακός παίχτης, απέκτησε έμμεση συμμετοχή 23% στην Total Eren. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www.total-eren.com.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here